Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Στείλε μου, αλλιώς θα σε κάνω ρόμπα»

Έντονος προβληματισμός αλλά και «παγωμάρα» επικρατεί γύρω από την περιβόητη υπόθεση των 141 γυναικών που έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τη διαρροή μεγα-πακέτου εκδικητικής πορνογραφίας.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που θέλουν δύο γυναίκες να αποτελούν κομμάτια του βασικού πυρήνα της «κλίκας» που συνέλεγε μετά μανίας το παράνομο σεξουαλικό υλικό, έχει σοκάρει τόσο την τοπική κοινωνία της Πάτρας όσο και το πανελλήνιο.

Μάλιστα, η διαρροή των εκβιαστικών συνομιλιών μεταξύ ανθρώπων που τροφοδοτούσαν με υλικό την «κλίκα» με τα θύματα σοκάρει ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κάποιος πως πίσω από τους εκβιαστές βρίσκονται γυναίκες! Βεβαίως ο αποστολέας ήταν πάντοτε ανώνυμος ή με ψευδώνυμο:

– Στείλε ό,τι λέω.

– Όχι, δεν θέλω.

– Εφόσον δεν στέλνεις, ανεβάζω και αυτά που έχεις στείλει ήδη. Θα σε κάνω ρόμπα παντού.

– Πας καλά παιδάκι μου; Αύριο κιόλας θα πάω στη Δίωξη…

– Μέχρι τότε θα «παίζεις» παντού! Bye bye!

Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του θράσους εκείνων που είχαν βγει στη… γύρα με σκοπό να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο πορνογραφικό υλικό από γυναίκες και νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από την προανακριτική διαδικασία, κυκλοφορούν πάνω από 1.000 φωτογραφίες και βίντεο που αφορούν -για αρχή- 141 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και ανήλικες.

Όχι μόνο από την Πάτρα τα θύματα

Η ενδελεχής μελέτη του υλικού, αλλά και ο τρόπος συλλογής και διαμοιρασμού του από τις Αρχές αναδεικνύει πως το θέμα δεν αφορά μόνο την Πάτρα. Από την πρώτη στιγμή η «ON time» είχε αναδείξει πως υπήρχαν περιπτώσεις που αφορούν άτομα και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Ιωάννινα, Βέροια και άλλες, ενώ χθες νέες πληροφορίες που δημοσίευσε το Mega κάνουν λόγω για γυναίκες από την Καρδίτσα, τη Χίο, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής, όμως, από αυτά που έχουν γίνει γνωστά, μόλις τρεις γυναίκες έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, ενώ σοκαριστικό είναι το γεγονός πως μία κοπέλα, η οποία δεν ξεπερνά τα 22 χρόνια, έχει παραδεχτεί πως έχουν διαρρεύσει αντίστοιχες φωτογραφίες της απ’ όταν φοιτούσε στη Β’ Γυμνασίου!

Πέρα πάντως από την εφαρμογή «Mega Play», την οποία οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν για το διαμοιρασμό του υλικού, υπάρχουν αναφορές πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον η ρωσικής εμπνεύσεως εφαρμογή «Telegram».

Η Αστυνομία «έχει» δύο γυναίκες και έναν άντρα

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες την έρευνα. Παλεύουν καθημερινά για να φτάσουν όσο πιο βαθιά γίνεται, ωστόσο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Είναι δεδομένο πως στο στόχαστρο αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γυναίκες, κάτοικοι Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας αντίστοιχα, αλλά και ένας άνδρας από το Νέο Φάληρο, ωστόσο μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η υπόθεση παραμένει στο επίπεδο της προανάκρισης και είναι αλήθεια ότι οι Αρχές αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την παρουσία δύο γυναικών πίσω από αυτή την ανεπανάληπτη υπόθεση.

Είναι άλλωστε γνωστό εδώ και μερικές ημέρες πως μόλις η μία από τους τρεις έχει κληθεί για να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις, μέσα στο επόμενο διάστημα. Να σημειώσουμε πάντως πως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως πρόκειται για υπόθεση σίγουρα πρωτοφανή λόγω μεγέθους και έκτασης για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά ίσως και για τα ευρωπαϊκά.

«Δεν υπάρχει καθυστέρηση»

Παρέμβαση στην εκπομπή «Live News» έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως η Αστυνομία ακολουθεί κατά γράμμα τις διαδικασίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και από μέρους της δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή καθυστέρηση: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Οι κοπέλες έχουν εκτεθεί στην τοπική κοινωνία. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. Από τον περασμένο Ιανουάριο διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα η υπόθεση από την Ασφάλεια Πάτρας. Από τον περασμένο Ιούλιο εκτελείται η προκαταρκτική εξέταση. Οι Αρχές εκτελούν τις εντολές του εισαγγελέα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Από τον Σπύρο Δαρσινό

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 6/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!