Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χαλκιδική: Κάμερες και στα δέκα δωμάτια του ξενοδοχείου – «Ξήλωσε» τις ταμπέλες κι εξαφανίστηκε ο ιδιοκτήτης

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική, ο οποίος κατηγορείται ότι τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο δωμάτιου ενός νεαρού ζευγαριού, με σκοπό να καταγράψει παράνομα προσωπικές του στιγμές.

Η απίστευτη και συνάμα πολύ σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το νεαρό ζευγάρι εντόπισε μέσα στο δωμάτιο που έμενε στις 29 Σεπτεμβρίου, μία συσκευή που φέρεται να έμοιαζε με φορτιστή κινητού τηλεφώνου αλλά ήταν… κρυφή κάμερα. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος ο οποίος διαθέτει ηλεκτρολογικές γνώσεις, παρατήρησε ότι η συσκευή ήταν τοποθετημένη σε μπρίζα απέναντι ακριβώς από το διπλό κρεβάτι του δωματίου. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, έβγαλε την συσκευή από το ρεύμα και αφού την έλεγξε διαπίστωσε ότι κατέγραφε παράνομα ήχο και εικόνα.

Μία ημέρα αργότερα, το ζευγάρι πήγε στην αστυνομία και από κοινού κατέθεσαν μήνυση κατά του 33χρονου ιδιοκτήτη του τουριστικού καταλύματος με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και φέρεται να ισχυρίστηκε πως η κάμερα υπήρχε για λόγους ασφαλείας μέσα στο δωμάτιο που έμενε το νεαρό ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη.

Η κοπέλα εργαζόταν στην επιχείρησή του

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο 33χρονος είχε παραχωρήσει δωρεάν το δωμάτιο στην 25χρονη κοπέλα για να μείνει με τον 26χρονο σύντροφό της, καθώς η νεαρή εργάζονταν στο καφέ-μπαρ που διατηρεί ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο κατάλυμα διαθέτει δύο δωμάτια που κάποιες στιγμές χρησιμοποιούσε το προσωπικό, χωρίς ο 33χρονος να ζητάει χρήματα, αλλά και χωρίς να ενημερώνει τους εργαζομένους πως οι κινήσεις και οι προσωπικές τους στιγμές καταγράφονταν από κρυφή κάμερα.

Φόβος και για άλλα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται επίσημα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν κι άλλες συσκευές καταγραφής οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κρυφά και παράνομα στα δέκα δωμάτια που διαθέτει συνολικά το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα. Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν στο protothema.gr, ότι από την ανάλυση του υλικού που θα γίνει από τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση, αναμένεται να εξακριβωθεί αν έχει καταγραφεί τόσο το νεαρό ζευγάρι που έκανε την καταγγελία όσο και άλλοι άνθρωποι που πέρασαν τις διακοπές τους στο τουριστικό κατάλυμα. Σημειώνεται πως οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο κατάλυμα βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας.

Σε περίπτωση που από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύψει πως ο 33χρονος κατέγραφε παράνομα προσωπικές στιγμές των εργαζομένων που έμεναν στα δωμάτια που τους παραχωρούσε δωρεάν ή πελατών που νοίκιασαν δωμάτια το προηγούμενο διάστημα, τότε θα εξεταστεί σοβαρά αν εμπλέκεται σε περιπτώσεις διακίνησης αυτού του υλικού και δεν το είχε μόνο για προσωπική του χρήση.

Μέχρι στιγμής, η μόνη καταγγελία που έχει γίνει επίσημα στην αστυνομία, είναι στις 30 Σεπτεμβρίου από το νεαρό ζευγάρι που μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, έχοντας στα χέρια τους την καταγραφική συσκευή που εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα στο δωμάτιό τους. Εις βάρος του 33χρονου ασκήθηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περι προσωπικών δεδομένων.

«Εξαφανίστηκε» ο ιδιοκτήτης

Την ώρα που οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο 33χρονος ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ξήλωσε μέχρι και τις ταμπέλες του τουριστικού καταλύματος και σε κανένα σημείο πλέον στον χώρο δεν φαίνεται η επωνυμία της επιχείρησης που βρίσκεται στην Άφυτο Χαλκιδικής.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του χωριού που γνωρίζουν χρόνια τον 33χρονο, μετά την καταγγελία στην αστυνομία, όλο το προσωπικό που εργαζόταν στο καφε – μπαρ που διαθέτει στο κέντρο της περιοχής, παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να βάλει «λουκέτο», όπως και το τουριστικό κατάλυμα που σταμάτησε να δέχεται πελάτες, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει μετακομίσει από την Άφυτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προχωρήσει τον τελευταίο χρόνο στην επινοικίαση και διαχειριζόταν τα περίπου δέκα δωμάτια του τουριστικού καταλύματος.

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία

«Το θέμα στην τοπική κοινωνία ταλανίζεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Μάθαμε ότι βρέθηκαν κάμερες μέσα στα δωμάτια και ότι ήρθε η αστυνομία, τον πήρε για προανάκριση, έμεινε ελεύθερος, δούλεψε το μαγαζί, ωστόσο τον εγκατέλειψε το προσωπικό του καταστήματος και έφυγαν όλοι. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς είναι από τα αδικήματα που είναι πολύ άσχημα για την κοινωνία», ανέφερε στο protothema.gr, ο κοινοτικός σύμβουλος, Θωμάς Ζησόπουλος.

«Ακούσαμε ότι ο φίλος της κοπέλας γνώριζε από αυτά τα πράγματα, είχε σχέση με τα ηλεκτρονικά και επάνω στο πολύμπριζο βρέθηκε μια μικρή κάμερα σαν «ψείρα». Το κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης. Την κοπέλα την γνωρίζω και πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό άτομο, είχε σχέση με το παλικάρι που έμειναν μαζί και φέτος δούλευε στο μαγαζί του ιδιοκτήτη του καταλύματος. Ακούγεται ότι και άλλα άτομα από το κατάστημά του χρειάστηκαν δωμάτια και ήρθαν να μείνουν εδώ. Δεν ξέρω αν καταγράφηκαν ή όχι. Το προσωπικό αποχώρησε για λόγους ηθικής. Αυτός είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία και πρόκειται για ένα ευγενικό παιδί, πρόσχαρο κλπ», σημείωσε ο κ. Ζησόπουλος.

Τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, είδαν περιπολικά της αστυνομίας να φτάνουν στο κατάλυμα στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ πριν από λίγες ημέρες έφτασε συνεργείο για να ξηλώσει τις πινακίδες με την επωνυμία της επιχείρησης. Όσοι μίλησαν στο protothema.gr, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον 33χρονο ιδιοκτήτη, τονίζοντας ότι δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στο παρελθόν.

«Μας είπαν ότι υπήρχαν κάποιες κάμερες στα δωμάτια και παρακολουθούσε τα ζευγάρια. Ήταν άτομα που ήταν στο εργασιακό του περιβάλλον. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν κάμερες σε όλα τα δωμάτια ή σε αυτά που έμενε το προσωπικό. Στο προσωπικό προσέφερε δωρεάν φιλοξενία και τα υπόλοιπα ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αναταραχή καθώς δεν το περίμενε κανένας, ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας. Η κοπέλα δούλευε στο μπαράκι που είχε ο ιδιοκτήτης. Μόλις έγινε το συμβάν, όλο το προσωπικό παραιτήθηκε και έκλεισε η μονάδα και το κατάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφύτου, Λεωνίδας Παπαβασιλείου.

«Ακούστηκε ότι ένας συγχωριανός μας, τοποθέτησε κάμερες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχε, μαγνητοσκοπούσε και ηχογραφούσε στιγμιότυπα ζευγαριών. Ήρθε η αστυνομία και έκανε ελέγχους. Αυτός είναι ένα πολύ καλό παιδί που δεν είχε δώσει δικαιώματα πουθενά και σε κανέναν», ανέφερε στο protothema.gr, ο Γιάννης Ανδρέου, κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της περιοχής, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία του ζευγαριού, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού καταλύματος έχει αποχωρήσει από την περιοχή.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!