Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πολυτεχνειούπολη: Τρεις συμμορίες σκληρών κακοποιών είχαν ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες-32 συλλήψεις

Τέλος στη δράση τριών συμμοριών που διέμεναν και χρησιμοποιούσαν από το 2019 ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη έβαλε η ελληνική αστυνομία, με τη χθεσινή της επιχείρηση.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης εξάρθρωσης τριών εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και διακινούσαν ναρκωτικά, συνολικά συνελήφθησαν 32 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχικά στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση των συμμοριών είχε τρομοκρατήσει τους φοιτητές, οι οποίοι δέχονταν απειλές και λόγω φόβου δεν προχωρούσαν σε επώνυμες καταγγελίες.

Άλλωστε, οι δράστες είχαν φτάσει στο σημείο να απειλήσουν με όπλο ένα φοιτητή.

Η δράση και τα μέλη των τριών συμμοριών
Οι 3 συμμορίες διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες, έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

-Η πρώτη συμμορία είχε 9 μέλη και εμπλέκεται σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.
-Η δεύτερη συμμορία είχε 24 μέλη, τα οποία είχαν διαπράξει 27 ληστείες.
-Η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη, ενώ αναζητούνται ακόμα πέντε άτομα.

Ενδεικτικό της κατάστασης ανομίας που είχαν δημιουργήσει οι εγκληματικές συμμορίες στον πανεπιστημιακό χώρο είναι ότι από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε αυτόν.

Εννέα ηγετικά μέλη των συμμοριών έμεναν στις φοιτητικές εστίες
Όπως προέκυψε από την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών που είχαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη, τουλάχιστον εννέα ηγετικά στελέχη έμεναν μόνιμα στις φοιτητικές εστίες και περίπου 12 σταδιακά.

Δεν είχαν συγκεκριμένα δωμάτια, αλλά διάλεγαν όποια ήθελαν με τη βία, διώχνοντας τους φοιτητές και καταλαμβάνοντάς τα. Έτσι, είχαν δημιουργήσει το δικό τους γκέτο, κάνοντας face control για το ποιος έμπαινε και ποιος έβγαινε. Στην περίπτωση που δεν γνώριζαν κάποιον, του έκαναν έλεγχο για να διαπιστώσουν την ταυτότητα του.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!