Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας: «Η υποστήριξη από ΗΠΑ και Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει»

Νέες απειλές εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν παράλληλα με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση του κόμματός του είπεότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα. «Η στήριξη από τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει», τόονισε ο Ταγίπ Ερντογάν. Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις όσων μας προκάλεσαν και μας επιτέθηκαν από την Ελλάδα και δεν θα ενδώσουμε σε βρώμικα παιχνίδια. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί για την άμυνά της. Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν μπορεί να σας σώσει».

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην ιμπεριαλιστική κατοχή. Λυπούμαστε βαθιά για το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με ένταση και θανάτους μεταναστών. Μπροστά στους θανάτους μεταναστών στη Μεσόγειο, η Δύση προτίμησε να παριστάνει τους τρεις πιθήκους, δηλαδή δεν βλέπουν το κακό, δεν ακούν το κακό, δεν μιλούν για το κακό», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Μάλιστα κατηγόρησε την Δύση ότι κρατάει κλειστές τις πόρτες στους πρόσφυγες αλλά τις ανοίγει για τα μέλη του δικτύου Γκιουλέν και τους τρομοκράτες του PKK.

Μεταμεσονύχτια σύσκεψη Ακάρ

Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε μεταμεσονύχτια σύσκεψη με τους αρχηγούς του στρατού με θέμα την Ελλάδα.  Η σύσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά και μετείχαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκουλέρ, διοικητές δυνάμεων, αναπληρωτές υπουργοί και διοικητές μονάδων. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για «σημαντική εξέλιξη» εν μέσω «συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!