Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο τυφώνας Milton δοκιμάζει τις αντοχές της Φλόριντα – Live εικόνα

Δεν επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, εξασθένησε η καταιγίδα

Ο τυφώνας Μίλτον διασχίζει τη χερσόνησο της Φλόριντα ως τυφώνας κατηγορίας 2 αφού προσγειώθηκε κατά μήκος της δυτικοκεντρικής ακτής της το βράδυ της Τετάρτης. Ο Μίλτον είναι πιθανώς ο ισχυρότερος τυφώνας που πλήττει την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, δημιουργεί ένα απειλητικό για τη ζωή ωκεάνιο κύμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε 10 έως 15 πόδια νερού σε ορισμένες περιοχές και σε εκτεταμένες ζημιές.

Ακόμη και πριν από την προσγείωση, οι ισχυροί άνεμοι έφεραν μια σειρά από ασυνήθιστα ισχυρούς ανεμοστρόβιλους, συμπεριλαμβανομένου ενός στην κομητεία Σεντ Λούσι που προκάλεσε πολλούς θανάτους.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση όλες τις εξελίξεις από τη Φλόριντα

Σε ισχύ βρίσκεται εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης σε κάποιες πολιτείες για τους ανθρώπους που ζουν σε τροχόσπιτα, σκηνές, βιομηχανοποιημένα σπίτια ή κατασκευές που δεν μπορούν να αντέξουν ανέμους ταχύτητας 177 χιλιομέτρων ανά ώρα, καθώς και για τους κατοίκους στη ζώνη επικινδυνότητας Α.

Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis δήλωσε ότι ο τυφώνας Μίλτον προκάλεσε «πολλές καταστροφές και ζημιές» σε τμήματα της πολιτείας.

Ωστόσο, δήλωσε ότι αν και η καταιγίδα ήταν μεγάλη, «ευτυχώς δεν επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο». «Η καταιγίδα εξασθένησε πριν από την προσγείωση και το κύμα καταιγίδας δεν ήταν συνολικά τόσο σημαντικό όσο αυτό που παρατηρήθηκε για τον τυφώνα Helene» πρόσθεσε.

Από το πρωί της Πέμπτης, ο Ron DeSantis δήλωσε ότι φαίνεται πως η κομητεία της Σαρασότα επλήγη περισσότερο απ’ όλες.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!