Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κάτι τρέχει με τον βασιλιά Κάρολο

Γιατί ακυρώνει ένα από τα προγραμματισμένα του ταξίδια

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι μακρινό (μέχρι την Αυστραλία), διακόπτοντας μάλιστα για το διάστημα αυτό τη θεραπεία του για τον καρκίνο, όμως, ένα ταξίδι που ακολουθεί μόλις ακυρώθηκε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στη συνάντηση για το κλίμα Cop29 στο Αζερμπαϊτζάν μετά από οδηγίες που έλαβε από την κυβέρνηση, επιβεβαίωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η Cop29 αρχίζει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 11 Νοεμβρίου, λίγο περισσότερο από ένα δεκαπενθήμερο μετά τη μακρά επίσκεψη των βασιλικών στην Αυστραλία και τη Σαμόα.

Η παρουσία του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος επί του παρόντος λαμβάνει θεραπεία για μια αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου, ή οποιουδήποτε άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας στη διεθνή συνάντηση εξαρτάται από τη συμβουλή της κυβέρνησης. Ο Κάρολος συμμετείχε στην Cop28 στο Ντουμπάι πέρυσι, αλλά περιέργως δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει στην Cop27 στην Αίγυπτο το 2022.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζεται για το μεγάλο του ταξίδι στην Ωκεανία με το πρόγραμμα να έχει αναδιαμορφωθεί και “ελαφρύνει” σε μία προσπάθεια να μην κουραστεί αρκετά. Όπως έχει γίνει γνωστό, η επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία ακυρώνεται ώστε να περιοριστούν οι πολλές μετακινήσεις και ο Βρετανός μονάρχης να μην εξαντληθεί από την κούραση.

Ενώ προηγουμένως υπήρχε η ελπίδα ότι ο βασιλιάς θα επισκεπτόταν τη νησιωτική χώρα στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, οι γιατροί του συνέστησαν να αποφευχθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για να δοθεί προτεραιότητα στη συνεχή ανάρρωσή του, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος του Παλατιού νεότερα μέσα στην εβδομάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!