Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Βυθίστηκε το διάσημο γιοτ «Cujo» που πέρασε τις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές της με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ

Το γιοτ των διασημοτήτων, που απόλαυσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές της στη νότια Γαλλία, βυθίστηκε στον βυθό της θάλασσας. Το «Cujo», κάποτε αγαπημένο και των σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, «χάθηκε» κάτω από τα κύματα της Μεσογείου, αφού προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο, περίπου, 18 μίλια ανοιχτά του Μπολιού-σουρ-Μερ, στη Γαλλική Ριβιέρα, το περασμένο Σάββατο.

Επτά άτομα που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος κατέληξε σε βάθος, σχεδόν, 2.500 μέτρων, δήλωσε η τοπική αστυνομία. «Ο καπετάνιος του ‘’Cujo’’ εξέπεμψε σήμα κινδύνου», δήλωσε ένας αξιωματικός. «Το πλοίο του βυθιζόταν. Στείλαμε σκάφη διάσωσης από την Αντίμπ και, αφού βεβαιωθήκαμε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, οι υπεύθυνοι εντόπισαν μια σημαντική διαρροή νερού στο επίπεδο του μπροστινού δεξιού κύτους. Ο ιδιοκτήτης του είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και διατηρούσε τις μηχανές σε λειτουργία, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη βύθιση του πλοίου. Έφτασαν, επίσης, σκάφη διάσωσης, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν το σκάφος από τη βύθιση. Όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού ιδιοκτήτη του «Cujo», επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα διάσωσης και μεταφέρθηκαν στην ακτή χωρίς να τραυματιστούν».

Οι αναφορές για το «Cujo» -μια ινδική λέξη που σημαίνει «ασταμάτητη δύναμη»- κυριάρχησαν στα ΜΜΕ τον Αύγουστο του 1997, όταν ανήκε στο φίλο της Νταϊάνα, Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Ο πολυεκατομμυριούχος κινηματογραφικός παραγωγός είχε ξοδέψει περίπου 1 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση του γιοτ και ήταν μαζί με την Νταϊάνα σε αυτό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου «καραδοκούσαν»… Το ζευγάρι ζούσε τον έρωτά του, αδιαφορώντας για τις «κακές γλώσσες» και όλα όσα γράφονταν εκείνη την περίοδο.

Εκείνο το καλοκαίρι, η Νταϊάνα φωτογραφήθηκε επίσης στο «Sokar», το γιοτ που ανήκε τότε στον πατέρα του Al-Fayed, τον δισεκατομμυριούχο Mohamed Al-Fayed. Προηγουμένως ονομαζόταν «Jonikal». Το ζευγάρι εθεάθη να φιλιέται και να αγκαλιάζεται στο κατάστρωμα λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησαν για το διαζύγιό τους. Η 36χρονη τότε Νταϊάνα απολάμβανε στο έπακρο το μεσογειακό ήλιο και το νέο ειδύλλιό της.

Το «Cujo» ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1972 για τον επιχειρηματία Γιον φον Νόιμαν, αφού είπε στο ιταλικό ναυπηγείο «Baglietto» ότι ήθελε το ταχύτερο μηχανοκίνητο γιοτ του κόσμου. Στη συνέχεια, ο Φον Νόιμαν πούλησε το σκάφος στο γιο του Αντνάν Κασόγκι, του πλουσιότερου εμπόρου όπλων στον κόσμο, και αυτός το πούλησε στον ξάδελφό του, Ντόντι αλ Φαγέντ.

Το «Cujo» αγκυροβολούσε συχνά στα ανοιχτά του Σεντ Τροπέ, του πιο διάσημου κέντρου διασημοτήτων στη Ριβιέρα, με διάσημους επισκέπτες όπως ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Τόνι Κέρτις και ο Μπρους Γουίλις.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ Φαγέντ το «Cujo» έπεσε σε «αχρηστία». Αποσύρθηκε το 1999 και πέρασε χρόνια σε αποθήκες, πριν ανακαινιστεί από τους νέους ιδιοκτήτες. Το 2020 αγοράστηκε για πενταροδεκάρες από τον έμπορο πολυτελών οχημάτων, Σάιμον Κίντστον. Ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το γιοτ κατά λάθος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!