Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κέβιν Σπέισι: Κρίθηκε αθώος για σεξουαλικά αδικήματα στη δίκη του Λονδίνου – «Νιώθω ευγνώμων»

Αθώος για τις εννέα κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής επαφής δίχως συναίνεση που αντιμετώπιζε από τέσσερις άνδρες κρίθηκε από τους ενόρκους της δίκης του στο Λονδίνο ο Κέβιν Σπέισι.

Οι ένορκοι έφτασαν στην ομόφωνη απόφαση μετά από 12 ώρες και 26 λεπτά διαβουλεύσεων και μετά από 4,5 εβδομάδες που περιλάμβανε τις καταθέσεις των τεσσάρων εναγόντων και την απολογία του 64χρονου οσκαρικού ηθοποιού.

Ο Κέβιν Σπέισι στάθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου για να ακούσει την ανάγνωση των ετυμηγοριών.

Νωρίτερα χαμογελούσε και συνομιλούσε με τους φρουρούς ασφαλείας, αλλά αυτή ήταν μια πολύ πιο σοβαρή στιγμή.

Με σκεπτικό πρόσωπο άκουσε την πρόεδρο των ενόρκων να λέει εννέα φορές «αθώος». Άρχισε να κλαίει στο εδώλιο καθώς άκουγε τις ετυμηγορίες.

Στη συνέχεια αγκάλιασε τον διευθυντή και τη νομική του ομάδα, ακόμα δακρυσμένος, και ευχαρίστησε το προσωπικό του δικαστηρίου. Αυτή ήταν η ετυμηγορία που ήθελε και ήλπιζε.

Εξ αρχής ο ηθοποιός απέρριπτε τις κατηγορίες. Στη διήμερη απολογία του είχε υποστηρίξει για δύο από τους ενάγοντες πως η επαφή μαζί τους έγινε συναινετικά και για τους άλλους δύο ισχυρίστηκε είτε πως υπήρξε παρεξήγηση προθέσεων είτε ότι η κατηγορία συνιστούσε αποκύημα φαντασίας.

«Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ, μετά από αυτό που μόλις συνέβη σήμερα. Αλλά θα ήθελα να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην επιτροπή των ενόρκων που αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα, προτού λάβει την απόφασή της», δήλωσε.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους ήταν στο δικαστικό μέγαρο, την ασφάλεια, τον Έβαν Λόβενσταϊν κι όλους εκείνους που μας φρόντιζαν κάθε μέρα. Τη νομική μου ομάδα που ήταν εδώ καθημερινά για εμένα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!