Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δικαστής στον Καναδά με Κεφαλονίτικη καταγωγή φέρνει τα πάνω-κάτω: “Η χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο «είναι δικαίωμα από το Θεό» και όχι έγκλημα”!

ΟΔιονύσης «Ντένις» Γαλιατσάτος, ένας Καναδός δικαστής με ελληνικές ρίζες αποφάσισε πως το να δείχνει κάποιος το μεσαίο του δάχτυλο σε κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι μια ευγενική χειρονομία, αλλά δεν αποτελεί έγκλημα και επιπλέον είναι ένα δικαίωμα που προστατεύεται από την ελευθερία της έκφρασης υπό το καναδικό σύνταγμα.

Ο Γαλιατσάτος, ο τρίτος ελληνικής καταγωγής δικαστής στην ιστορία του Κεμπέκ, με την 26 σελίδων απόφασή του απέρριψε την προσφυγή εναντίον ενός άνδρα που κατηγορούνταν ότι παρενόχλησε γείτονά του, σε προάστιο του Μόντρεαλ. Ο Νιλ Έπσταϊν συνελήφθη τον Μάιο του 2021, επειδή απείλησε και έδειξε και τα δύο μεσαία δάχτυλά του σε γείτονά του.

«Για να είμαι απόλυτα σαφής, δεν είναι έγκλημα να δείχνεις σε κάποιον το μεσαίο δάχτυλο», ανέφερε ο δικαστής στην απόφαση με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, που έγινε γνωστή τώρα. «Αποτελεί ένα θεόσταλτο, κατοχυρωμένο από τον σύνταγμα δικαίωμα, που έχει κάθε ευέξαπτος Καναδός», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον χάρτη δικαιωμάτων και ελευθεριών του Καναδά.

Η συγκεκριμένη χειρονομία «μπορεί να μην είναι πολιτισμένη, μπορεί να μην είναι ευγενική, μπορεί να μην είναι ιπποτική… παρόλα αυτά δεν επισύρει ποινική ευθύνη», επεσήμανε ο δικαστής, που σημείωσε πως ο άνδρας που έκανε τη χειρονομία δεν θα έπρεπε να συλληφθεί εξαρχής και υπογράμμισε πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι… θιγόμενοι θα έπρεπε να έχουν «πιο σκληρό δέρμα». Επίσης τα έβαλε και με τον άνδρα που έκανε την καταγγελία.

Μάλιστα, τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο «τείνει να πετάξει τον φάκελο της υπόθεσης από το παράθυρο» αλλά, συμπλήρωσε, οι αίθουσες στο δικαστικό μέγαρο του Μόντρεαλ δεν έχουν παράθυρα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!