Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τουρκία: Μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τον φονικό σεισμό – Σοκ προκαλούν τα βίντεο από τους απεγκλωβισμούς στις πληγείσες περιοχές

Τα σωστικά συνεργία στην Τουρκία και τη Συρία συνεχίζουν μέσα σε δριμύ ψύχος και σήμερα τις προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια, με τις ελπίδες να μειώνονται τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τις δύο χώρες από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι.

 

Σήμερα τα σωστικά συνεργεία, ανάμεσα στα οποία και οι δύο ομάδες της ΕΜΑΚ που μέχρι στιγμής έχουν σώσει πέντε ανθρώπους, συνεχίζουν να απεγκλωβίζουν ζωντανούς μέσα από κατεστραμμένα κτήρια.

Στην πόλη Χατάι οι διασώστες έβγαλαν ζωντανή μετά από 68 ώρες μέσα από τη συντρίμμια τη μικρή Ελένη. 

Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες από την επιχείρηση διασωστών από τη Νότια Κορέα οι οποίοι κατάφεραν το πρωί της Πέμπτης να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια κτηρίου στην πόλη Αντάκια στην επαρχία Χατάι ένα μικρό παιδί και έναν ενήλικα.

tourkia_5
tourkia_2_2

Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα που έγραψε στα συντρίμμια ο νεαρός Ντογκάν Ακόκ, αφότου οι πυροσβέστες από την Αττάλεια τον έσωσαν 64 ώρες μετά τον φονικό σεισμό, στην περιοχή Καχραμανμαράς. «Μην χάνετε την ελπίδα σας», είναι η φράση που έγραψε στα ερείπια.

Στην ίδια περιοχή διασώστες εντόπισαν ζωντανό ένα μικρό αγόρι τον Κεβσέρ ο οποίος ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης συνομιλούσε με τον πατέρα του και του φώναζε «έλα να με βοηθήσεις».

Τούρκοι διασώστες απεγκλώβισαν μετά από 50 ώρες ένα παιδί και δύο γυναίκες μέσα από κτήριο που είχε καταρρεύσει.

 

Στο Γκαζιαντέπ έβγαλαν ζωντανό ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών από τα συντρίμμια κτηρίου.

Στην πόλη Μαλτάια διασώστες κατάφεραν μετά από 77 ώρες να σώσουν τον 60χρονο Μεράλ Νακίρ που είχε εγκλωβιστεί στον πρώτο όροφο ενός 6οροφου κτηρίου χάρη στη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου «Κοπούκ».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!