Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΕΕ: Λευκός καπνός για το πλαφόν στο φυσικό αέριο – Συμφωνία των υπουργών Ενέργειας στα 180 ευρώ

Λευκός καπνός βγήκε από τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της  ΕΕγια το  πλαφόν στο φυσικό αέριο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία.

Οι υπουργοί Ενέργειας κατέληξαν σε συμφωνία για πλαφόν στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο, μετά την εντολή που έλαβαν από τη Σύνοδο Κορυφής των «27» ηγετών της Ε.Ε. να λήξουν το θέμα οριστικά.

Η απόφαση αυτή είναι πολύ πιο κοντα στην ελληνική πρόταση και αποτελεί προϊόν συμβιβασμού μεταξύ των χωρών που συσπειρώθηκαν γύρω από την Ελλάδα και εκείνων γύρω από το γερμανολλανδικό μπλοκ. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ενέργειας, την πρόταση ψήφισε ακόμα και η Γερμανία, ενώ η Ολλανδία απείχε από την ψηφοφορία.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠE-MΠΕ ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες και έστω και αν το πλαφόν μπορεί να εγκριθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία, υπάρχει αισιοδοξία ότι το μέτωπο των «27» θα είναι ενιαίο και ότι θα βγει λευκός καπνός με ομοφωνία.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως μια πρόταση για πλαφόν στο αέριο κοντά στα 188 ευρώ τη μεγαβατώρα θα στείλει το σωστό μήνυμα στην αγορά. «Είμαστε σίγουροι ότι το προτεινόμενο πλαφόν στο αέριο θα λειτουργήσει ομαλά», διαμήνυσε ο υπουργός.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!