Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ουρανοξύστης καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην Park Avenue – Ο πρώτος που… πιάνει τόσο χώρο μετά από 50 χρόνια

Υψώθηκε στην Νέα Υόρκη ο πρώτος ουρανοξύστης που καταλαμβάνει «ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο» στην Park Avenue. Το «δημιούργημα» είναι του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου, Foster + Partners και αποτελεί το πρώτο που πετυχαίνει να… πιάσει τόσο χώρο τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης αποτελείται από 47 ορόφους, με την επωνυμία 425 Park Avenue. Είναι μάλιστα, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως το Seagram Building του Mies van der Rohe και το Lever House του SOM.

«Ο 425 Park Avenue τιμά το ιστορικό περιβάλλον του και τη συγκρατημένη κομψότητα των γειτονικών τοπόσημων ενώ, ταυτόχρονα, διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού χώρου εργασίας και εκφράζει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης» είπε ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου, Norman Foster.

«Οι όροφοι με τις εξωτερικές βεράντες εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Park Avenue, δημιουργώντας ένα διαπερατό και υγιές εργασιακό περιβάλλον» πρόσθεσε.

«Στο επίπεδο του εδάφους, ο ουρανοξύστης είναι σημαντική συνεισφορά στον δημόσιο χώρο με το λόμπυ του, το παγκοσμίου κλάσης εστιατόριό του και τον εκθεσιακό χώρο του» τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου, Nigel Dancey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!