Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βόμβα από Λιβύη: Εξετάζουμε αγωγό με Ελλάδα και Αίγυπτο – Με πόλεμο απειλεί ο Χαφτάρ

Βόμβα μεγατόνων ρίχνει ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, κάνοντας λόγο για δύο αγωγούς φυσικού αερίου προς Ελλάδα και Αίγυπτο, τη στιγμή που ο Χαλίφα Χαφτάρ επιτίθεται στην Τουρκία και απειλεί με πόλεμο.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) της Λιβύης σχεδιάζει ν’ αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της χώρας στα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά την προσεχή πενταετία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο επικεφαλής της εταιρείας Φαρχάτ Μπενγκντάρα (φωτογραφία, επάνω, από Anadolu).

Αγωγοί με Ελλάδα και Αίγυπτο

Σε συνέντευξή του στο SkyNews Arabia, στο περιθώριο βιομηχανικού συνεδρίου στο Αμπου Ντάμπι, ο Μπενγκντάρα είπε επίσης ότι αναμένει τα έσοδα από την παραγωγή φέτος να φτάσουν τα 35 με 37 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Διαβεβαίωσε πως η NOC δεν αναμένει καμία διακοπή στην παραγωγή πετρελαίου διότι «υπάρχει κατανόηση ότι το πετρέλαιο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός για πολιτικά κέρδη».

Ο ίδιος, σε άλλη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Ντουμπάι CNBC Arabiya, ανέφερε ότι εξετάζεται η δημιουργία δύο νέων αγωγών φυσικού αερίου. Ο ένας θα κατευθύνεται στην αιγυπτιακή πόλη Νταμιέτα και ο άλλος στην Ελλάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!