Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ηχυρό χαστούκι ΗΠΑ στην Τουρκία: Στο εδώλιο οι «μπράβοι» του Ερντογάν για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης για ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς στην Ουάσινγκτον από τους «Μπράβους» του Ερντογάν, το 2017.

Σύμφωνα με την αναποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, το Περιφερειακό Δικαστήριο του DC και το Εφετείο των ΗΠΑ έχουν αποφανθεί ότι τα αμερικανικά δικαστήρια είναι αρμόδια να εκδικάσουν την υπόθεση και οτι η Τουρκία δεν καλύπτεται από την ασυλία που προβλέπει ο νόμος Foreign Sovereign Immunities Act.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε συμβουλεύσει το ανώτατο όργανο να απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας κάτι που συνέβη σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη απόρριψη εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου θα “επιβαρύνει τις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ”.

Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2017, όταν μαυροφορεμένοι άνδρες της ασφάλεια του Τούρκου Προέδρου επιτέθηκαν μέχρι και σε άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Όλο αυτό για να διασπάσουν και να καταστείλουν την διαδήλωση έξω από την Τούρκικη κατοικία στην Ουάσινγκτον, Κούρδων διαδηλωτών. Στα βίντεο ο «Σουλτάνος» Ερντογάν φαίνεται ατάραχος να παρακολουθεί το χάος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!