Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φόβοι για επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν: Ετοιμάζεται να πυροδοτήσει πυρηνικά στην Μαύρη Θάλασσα;

Εντείνονται οι φόβοι στην Ρωσία αλλά και στην Βρετανία ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να κάνει πυρηνική επίδειξη δύναμης στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς βλέπει την επίθεση στην Ουκρανία να αποτυγχάνει.

Σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει ένα έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και έχει δοθεί εντολή στα μέλη της ρωσικής Γερουσίας να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι αργά προκειμένου να εγκρίνουν προεδρικά διατάγματα.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη ξεκινήσει την εκκένωση των πολιτών από την Χερσώνα, την οποία έχει υπό τον έλεγχο του. Στην πόλη αναμένεται σφοδρή μάχη με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Μία ενδεχόμενη ήττα των Ρώσων στην Χερσώνα ενισχύει τους φόβους για το πως θα μπορούσε να αντιδράσει ο Ρώσος πρόεδρος που βλέπει το γόητρο του να βάλλεται από τις αποτυχίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας κλήθηκε εκτάκτως για συνάντηση στο αμερικανικό Πεντάγωνο για να συζητηθούν θέματα του πολέμου στην Ουκρανία, που δεν μπορούσαν να αναφερθούν από τηλεφώνου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέο γύρο φημολογίας ότι επίκεται πυρηνική απάντηση του Πούτιν στην Μαύρη Θάλασσα. Ο υπουργός των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και Βετεράνων, Τζέιμς Χίπεϊ πυροδότησε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία όταν παραδέχθηκε ότι οι συζητήσεις που θα έχει στις ΗΠΑ ο Γουάλας «είναι κάτι πέρα από απίστευτες».

Ειδικοί πιθανολογούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνικά σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή πυρηνικών δοκιμών ή πάνω από την Μαύρη Θάλασσα για να αποδείξει ότι η Μόσχα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την πυρηνική απειλή της και οι πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιο της είναι πλήρως λειτουργικές.

Με βάση τις διεθνείς συνθήκες για τα πυρηνικά η Ρωσία θα πρέπει να ενημερώσει τις ΗΠΑ εάν ετοιμάζει κάποια πυρηνική δοκιμή προκειμένου να μην εκληφθεί κατά λάθος ως επίθεση με πυρηνικά. Μέχρι στιγμής Αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι η Μόσχα δεν έχει στείλει καμία τέτοια ενημέρωση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!