Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέος γύρος βομβαρδισμών στην Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες των καταφυγίων-Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των G7

Στα καταφύγια βρίσκει το ξημέρωμα τους Ουκρανούς, που για δεύτερη ημέρα βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό. Νωρίς το πρωί ήχησαν και πάλι οι σειρήνες σε ολόκληρη την Ουκρανία για νέες πυραυλικές επιθέσεις από την Ρωσία.

«Προσοχή. Στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πυραυλικών επιθέσεων στο έδαφος της Ουκρανίας. Παρακαλώ παραμείνετε στα καταφύγια για την ασφάλειά σας, μην αγνοείτε τις σειρήνες προειδοποίησης», ανέφεραν στο Telegram.

Σύμφωνα με το BBC, η πόλη Ζαπορίζια δέχθηκε μέχρι στιγμής 19 πυραύλους και χτυπήθηκαν δημόσια κτίρια ανάμεσα τους και σχολεία. Από την επίθεση έχει αναφερθεί ένας νεκρός, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες.

Χθες η Ρωσία εξαπέλυσε μία από τις χειρότερες επιθέσεις σε ουκρανικό έδαφος από την έναρξη του πολέμου ως αντίποινα για την καταστροφή της γέφυρας στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίστηκαν από τα χθεσινά πλήγματα. Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να επαναφέρουν το ηλεκτρικό δίκτυο που έχει σοβαρές καταστροφές από τους βομβαρδισμούς.

Σήμερα οι ΗΠΑ και οι G7 αναμένεται να έχουν μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα καθορίσουν την απάντηση τους στην ρωσική επίθεση. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι αντίποινα για την καταστροφή της γέφυρας και απείλησε ότι θα γίνουν και νέα πλήγματα σε περίπτωση που οι Ουκρανοί συνεχίσουν τις «τρομοκρατικές επιθέσεις».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!