Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η τελευταία «εξομολόγηση» της βασίλισσας Ελισάβετ-Τι εκμυστηρεύθηκε σε κληρικό λίγο πριν πεθάνει

Μόλις πέντε ημέρες πριν τον θάνατο της η βασίλισσα Ελισάβετ είχε συνομιλήσει με τον κληρικό Ιαν Γκρίνσιλντς στο κάστρο της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Ο κληρικός που διέμενε στο κάστρο συνομιλούσε με την βασίλισσα και αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της ήταν σε καλή διαθέση και έκανε αστεία, ενώ τον «απειλούσε» ότι θα τον στείλει να κάνει κήρυγμα στον Πύργο του Λονδίνου.

«Μου είπε ότι στην αρχή της θητείας της όταν γινόταν βασίλισσα ότι θα ζητούσε από τον Θεό να της δώσει σοφία. Και αυτό επέμεινε σε όλη την διάρκεια της ζωής της. Όταν συζητούσα μαζί της για την πίστη της εκείνη είπε ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα», ανέφερε ο κληρικός.

Όπως παραδέχθηκεο κληρικ΄κος η Ελισάβετ φαινόταν εύθραυστη στα 96 χρόνια της. Ωστόσο όταν κάποιος ξεκινούσε να συνομιλεί μαζί της εκείνη μεταμορφωνόταν σε ένα διαφορετικό άτομο. «Ένα άτομο που η μνήμη του ήταν εξαιρετική. Ένα άτομο που ήξερε τα πάντα για εσένα οπότε είχε ψάξει», τόνισε ο Ιαν Γκρίνσιλντς.

Επίσης σημείωσε ότι του προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο της καθώς φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση. «Ήταν η ζωή και η ψυχή στα πράγματα. Μου μιλούσε πολύ προσωπικά για τα χρόνια της πολύ νωρίτερα όταν ήταν παιδί. Μιλούσε για τα άλογα της από το παρελθόν και θυμόταν τα ονόματα τους ακόμη και 40 χρόνια νωρίτερα, τα ονόματα ανθρώπων και τόπων. Ήταν αρκετά ξεχωριστή», είπε ο κληρικός.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!