Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν; -Μυστηριώδης θάνατος συμμάχου του Ρώσου προέδρου

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν σε μία περίοδο σε μια περίοδο που ο ίδιος βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης στο μέτωπο του πολέμου.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν παραμένουν χωρίς επιβεβαίωση, ενώ ούτε το Κρεμλίνο δεν έχει προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο προς το παρόν. Η λιμουζίνα του Πούτιν χτυπήθηκε, ακούστηκε «δυνατός κρότος» στον «αριστερό μπροστινό τροχό» και ακολούθησε «πυκνός καπνός».

Όπως μετέδωσε η Daily Mail -χωρίς ωστόσο να αναφέρει καμία πληροφορία για τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης του υποτιθέμενου γεγονότος- το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του με ασφάλεια και τον Βλαντιμίρ Πούτιν σώο, αλλά υπήρξαν πολλές συλλήψεις από την υπηρεσία ασφαλείας του.

Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται η εφημερίδα, κάποιοι σωματοφύλακες «εξαφανίστηκαν» εν μέσω ισχυρισμών ότι οι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Πούτιν είχαν διαρρεύσει.

Ποιος, όμως, προκάλεσε τον σάλο μεταδίδοντας την πληροφορία για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν; Πρόκειται για το General SVR, ένα από τα πλέον προβεβλημένα αντικυβερνητικά ρωσικά κανάλια στο Telegram, που δημοσιεύει τακτικά κάποιες υποτιθέμενα εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Πολλοί ευλόγως δυσπιστούν για τις πληροφορίες που δημοσιεύει, ενώ άλλοι λένε ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα διαδικτυακά κανάλια που παρέχει μία εικόνα για τα αληθινά διαδραματιζόμενα μέσα στο Κρεμλίνο.

Θάνατος συμμάχου του Πούτιν

Ο 68χρονος αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας Pravda, Βλαντίμιρ Νικολάγιεβιτς Σανγκόρκιν, ο οποίος θεωρούνταν σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν έχασε την ζωή από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Σανγκόρκιν φέρεται να εμφάνιζε σημάδια «ασφυξίας» όταν πέθανε την Τετάρτη, γεγονός που εντείνει το μυστήριο γύρω από τον αδόκητο θάνατο του αρχισυντάκτη. Ο 68χρονος ταξίδευε προς το Καμπαρόφσκ με συναδέλφους του από την εφημερίδα πριν κατευθυνθούν στη Μόσχα, όταν κατέρρευσε.

Ο συνάδελφός του, Λεονίντ Ζαχάροφ, ανέφερε πως τρία λεπτά αργότερα, ξεκίνησε να ασφυκτιά και οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν για να πάρει καθαρό αέρα. Είπε πως κανείς δεν μπορούσε να τον σώσει, και πως δυστυχώς απεβίωσε, με τον γιατρό που τον εξέτασε αρχικά να συμπεραίνει πως το αίτιο θανάτου ήταν εγκεφαλικό.

Ο αρχισυντάκτης της Pravda αδιαθέτησε λίγα λεπτά αφότου είπε στην ομάδα ανθρώπων που τον συνόδευε πως πρέπει να βρει «ένα όμορφο μέρος κάπου… για μεσημεριανό». Οι συνάδελφοι του δημοσιογράφου έγραψαν σε μια νεκρολογία ότι ήταν ένα «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας» και είχε μεταβάλλει τη ρωσική εφημερίδα σε μια «ισχυρή αυτοκρατορία».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!