Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ελισάβετ και Φίλιππος: Μία αγάπη που κράτησε για 7 δεκαετίες-Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής τους (εικόνες)

Στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ, που απεβίωσε χθες, υπήρξε για 73 χρόνια ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Δούκας του Εδιμβούργου φέρεται να ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που της συμπεριφορεόταν απλά και καθημερινά και όχι ως βασίλισσα της Βρετανίας. Αυτό φαίνεται ότι εκτίμησε πολύ η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία φημολογείται ότι τον ερωτεύτηκε έφηβη ακόμη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο μετέπειτα δούκα του Εδιμβούργο στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Τρεις μήνες αργότερα έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο. Με τον σύζυγο της έκαναν ακόμη τρία παιδιά: την πριγκίπισσα ‘Αννα, τον πρίγκιπα Αντρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι χαρακτήρες τους δεν ταίριαζαν. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εξωστρεφής, δυναμικός και θορυβώδης. Αντίθετα η βασίλισσα ήταν προσεκτική, ήσυχη και ακολουθούσε πάντα το πρωτοκόλλο. Όσοι έζησαν από κοντά το ζευγάρι αναφέρουν ότι πίσω από τους τοίχους του παλατιού τον πρώτο λόγο για την οικογένεια είχε ο δούκας του Εδιμβούργου.

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του πρίγκιπα έφερνε αρκετές εντάσεις στο ζευγάρι. Όπως ανέφερε η βιογράφος Σάρα Μπράντφορντ κάποια στιγμή η βασίλισσα είχε εκνευριστεί που της έβαλε τις φωνές και είπε:«Ω Φίλιπ βγάλε τον σκαμό. Δεν ξέρεις τι λες!». Μάλιστα κάποια στιγμή μπροστά στο προσωπικό του βασιλικού γιο Μπριτάνια η βασίλισσα είχε αρνηθεί να βγει από την καμπίνα της μέχρι ο Φίλιππος να είναι σε καλύτερη διάθεση.

 

 

Κατά την αργυρή επέτειο του γάμου τους, η βασίλισσα είπε σε μια ομιλία: «Αν μου ρωτήσουν τι σκέφτομαι για την οικογενειακή ζωή μετά από 25 χρόνια γάμου, μπορώ να απαντήσω, με απλότητα και πεποίθηση, ότι μου αρέσει». Παρά τις εντάσεις που κλυδώνισαν τη σχέση τους και τις φήμες για απιστίες του, ο τρόπος με τον οποίο περιέγραφε το σύζυγό της μετά από τόσα χρόνια ήταν ως «απλώς τη δύναμή μου και το στήριγμά μου».

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!