Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ένας πόλεμος Κίνας-Ταϊβάν μπορεί να φέρει ελλείψεις σε κομπιούτερς και smartphones

Σοβαρό προβληματισμό δημιουργούν στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας οι εντάσεις μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν, καθώς μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη κομπιούτερ και smartphones.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», oι ειδικοί είπαν ότι το πιο προηγμένο εργοστάσιο τσιπ στον κόσμο στην Ταϊβάν θα μπορούσε να καταστεί «μη λειτουργικό», βυθίζοντας την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μικροτσίπ στο χάος. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε παγκόσμια έλλειψη σε κινητά τηλέφωνα smartphone, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά μέσα και λειτουργίες.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των τσιπ της Apple στην Ταϊβάν η TSMC προειδοποίησε ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Ταϊβάν και της Κίνας θα κάνει τους πάντες «χαμένους» και θα προκαλέσει οικονομική αναταραχή.

Ο πρόεδρος της TSMC, Μαρκ Λιου είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να ελέγξει δια  της βίας την TSMC. Εάν έχουμε στρατιωτική δύναμη ή εισβολή το εργοστάσιο της TSMC θα γίνει μη λειτουργικό. Επειδή πρόκειται για μια τόσο εξελιγμένη μονάδα παραγωγής, εξαρτάται από τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τον έξω κόσμο, με την Ευρώπη, με την Ιαπωνία, με τις ΗΠΑ, από χημικές ουσίες έως τα ανταλλακτικά και το λογισμικό, τη μηχανική και τη διάγνωση».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!