Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Βόμβα» του Politico: Κίνδυνος να κλείσουν Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Μία απόφαση της Ιρλανδίας απειλεί να βάλει «λουκέτο» στις υπηρεσίες του Facebook και του Instagram για τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Politco.

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων αποφάσισε να σταματήσει την αποστολή δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών στις ΗΠΑ. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2020 όταν οι ιρλανδικές αρχές είχαν εκδώσει προσωρινή διαταγή και μπλόκαραν την μεταφορά δεδομένων. Τότε υπήρξε μία προσωρινή συμφωνία για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Η Meta, η θυγατρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, η οποία έχει έδρα στην Ιρλανδία έχει προειδοποιήσει ότι χωρίς τα δεδομένα θα βάλει «λουκέτο» σε πολλές υπηρεσίες της στην Ευρώπη.

«Εάν δεν εγκριθεί ένα νέο πλαίσιο διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων και δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε σε SCC ή να βασιζόμαστε σε άλλα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανότατα δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram, στην Ευρώπη», είχε αναφέρει η Meta.

Σε αυτή την φάση η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε διαπραγμάτευση προκειμένου να υπάρξει κείμενο που θα λύνει το πρόβλημα και θα επιτρέπει στις εταιρείες –κολοσσούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λειτουργούν ανεξάρτητα από την απόφαση της Ιρλανδίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!