Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νεκρός ο Σίνζο Άμπε-Υπέκυψε στα τραύματά του o πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας (βίντεο)

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε απεβίωσε στο νοσοκομείο, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο 67χρονος Άμπε εκφωνούσε ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Νάρα της δυτικής Ιαπωνίας όταν πυροβολήθηκε από έναν ένοπλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε από τις σφαίρες στον λαιμό και το στήθος.

Οι αστυνομικοί που βρίσκοταν στο σημείο συνέλαβαν έναν 40χρονο ως ύποπτο για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του Σίνζο Άμπε. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα του δράστη.

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ προσπαθούν να εξηγήσουν πως σε μία χώρα με μεγάλο βαθμό ασφάλειας ένας ένοπλος κατάφερε να προσεγγίσει από κοντά τον πρώην πρωθυπουργό. Επίσης υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το όπλο είναι αυτοσχέδιο και δεν το προμηθεύτηκε από κάπου ο δράστης.

Να σημειωθεί ότι ο Σίνζο Άμπε, που ήταν ο πρωθυπουργός με την πιο μακρόχρονη θητεία στην Ιαπωνία, εμφανίστηκε στην προεκλογική συγκέντρωση προκειμένου να στηρίξει την επανεκλογή ενός μέλους της Άνω Βουλής της χώρας.  

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!