Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ερντογάν: Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη- Εάν συνέλθουν θα το σκεφτούμε

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Άγκυρα για την Μαδρίτη, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμερικανός ομόλογος του του ζήτησε να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου.

«Μιλήσαμε με τον κ. Μπάιντεν το πρωί και μου εξέφρασε την επιθυμία να βρεθούμε απόψε ή αύριο. Είπαμε ότι είναι πιθανόν», είπε σε δημοσιογράφους ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, Μεχμέτ Τσελίκ ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θα δεχθεί να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου. «Εάν συνέλθουν τότε θα το λάβουμε υπόψιν μας», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί κενές υποσχέσεις αλλά συγκεκριμένα αποτελέσματα από την Φινλανδία και την Σουηδία που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. «Η ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ προϋποθέτει ευθύνες. Η Φινλανδία και η Σουηδία πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!