Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Φρανσουά Ολάντ – Ο… γυναικάς πρόεδρος και τα σκάνδαλα – Μια ζωή σαν μυθιστόρημα

Από τον Μιχάλη Πρέκα

Γαμπρός για πρώτη φορά στα 67 του χρόνια ντύθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, παρά το γεγονός ότι έχει τέσσερα παιδιά από τη σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ και στο Ελιζέ κατά την προεδρία του είχε μετακομίσει με την τότε σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ. Όπως φαίνεται όμως, αυτή που τον έκανε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να ντυθεί γαμπρός είναι η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ.

Ο Ολάντ αποδείχθηκε δεινός καρδιοκατακτητής. Είχε πάντα στο πλευρό του όμορφες γυναίκες, με τις οποίες ζούσε παράφορους έρωτες, που δεν κατέληγαν ποτέ στην εκκλησία.

Από την πρώτη του αρραβωνιαστικιά, Ντομινίκ Ρομπέρ, μέχρι και το γάμο του, ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έμεινε ποτέ μόνος του, αφού η μία σχέση άρχιζε πριν καν τελειώσει η άλλη!

Το δημοσίευμα του περιοδικού «Closer» που αποκάλυπτε την κρυφή σχέση του Ολάντ με την Ζιλί Γκαγιέ.

Η πρώτη σχέση του Φρανσουά Ολάντ ήταν η Ντομινίκ Ρομπέρ, ανιψιά του Λουί Μεξαντό, βουλευτή του Καλβαντός και στενού φίλου του Φρανσουά Μιτεράν, με τον οποίον ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση. Ήταν ένας φοιτητικός έρωτας, καθώς γνωρίστηκαν στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών και πολύ γρήγορα αρραβωνιάστηκαν.

Αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στη ζωή του έπαιξε η Γαλλίδα πολιτικός Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Έζησαν μαζί 30 χρόνια και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Τόμας (1984), την Κλέμενς (1985), τον Ζουλιέν (1987) και τη Φλόρενς (1992). Γνωρίστηκαν, στα τέλη του 1970, σε ένα πάρτι του πανεπιστημίου τους και ο έρωτας τους ήταν καρμικός, αφού και οι δυο ονειρεύονταν από τότε την προεδρία της Γαλλίας.

Η Βαλερί Τριερβελέρ.

Δεν έκαναν το μεγάλο βήμα και έτσι χώρισαν επίσημα το 2007, μετά τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Από το 2006, όμως, πριν χωρίσει και επίσημα τη Ρουαγιάλ, ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν ερωτευμένος με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, η σχέση τους όμως παρέμεινε κρυφή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Τον Νοέμβριο του 2007 η όμορφη δημοσιογράφος, σε συνέντευξή της, παραδέχτηκε ανοιχτά τη σχέση της με τον Φρανσουά. Η Βαλερί Τριερβελέρ ήταν και η ανεπίσημη πρώτη κυρία της Γαλλίας κατά την προεδρία του.

Ζιλί Γκαγιέ.

Και όσο ήταν ακόμη Πρόεδρος της Γαλλίας και πριν χωρίσει από την Τριερβελέρ, μπήκε στη ζωή του η όμορφη ηθοποιός Ζιλί Γκαγιέ. Μία σχέση που είχε αποκαλυφθεί από το γαλλικό περιοδικό «Closer» το 2014 και η κρυφή σχέση του τότε Προέδρου δεν άργησε να κάνει το γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να στείλει τη σύντροφο και πρώτη κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ στο νοσοκομείο. Οι φωτογραφίες του Γάλλου Προέδρου πάνω σε ένα σκούτερ με κράνος να πηγαίνει να συναντήσει την αγαπημένη του κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι δυο τους συναντιούνται κρυφά κάθε εβδομάδα και ο Γάλλος Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα περιποιητικός με τη Ζιλί. Οι φωτογραφίες και το δημοσίευμα περιελάμβαναν πληροφορίες όπως ότι σωματοφύλακες πήγαιναν να αγοράσουν κρουασάν για το ζευγάρι.

Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011 μέσω της πρώην συντρόφου και μητέρας των παιδιών του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Το σκάνδαλο μεγάλο, που επέφερε σφοδρό πλήγμα στην εικόνα του Ολάντ. Αργότερα, η Τριερβελέρ έγραψε βιβλίο, που έγινε bestseller, στο οποίο περιέγραφε πώς προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην κρεβατοκάμαρα της προεδρικής κατοικίας, μετά τις αποκαλύψεις. Σε μια σπάνια συνέντευξη την ίδια χρονιά, η Γκαγιέ είχε περιγράψει την περίοδο που ο Ολάντ ήταν ηγέτης ως εποχή «τρελής βίας» που περιελάμβανε επιθέσεις τζιχαντιστών οι οποίες κόστισαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. «Προσπάθησα να δώσω ενέργεια στον Πρόεδρο, να τον φροντίσω, να είμαι εκεί για να ακούω», είχε πει στην εφημερίδα «Journal du Dimanche newspaper». «Από την ημέρα που τον γνώρισα, μου έδωσε φτερά. Αγαπώ τον τρόπο σκέψης του, το χιούμορ του» είχε δηλώσει ακόμη.

Η ηθοποιός συμμετείχε σε προεκλογικό σποτ του Φρανσουά Ολάντ, στο οποίο τον περιγράφει ως ένα ταπεινό και εξαιρετικό άνθρωπο, που «ακούει». Είναι κόρη πλούσιου χειρουργού και έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τον πρώην σύζυγό της, το γεννημένο στην Αργεντινή σκηνοθέτη και σεναριογράφο Σαντιάγο. Ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος δεν διέψευσε το δημοσίευμα για τη σχέση του με τη Ζιλί Γκαγιέ, ωστόσο καταφέρθηκε εναντίον αυτού που το έγραψε και το χαρακτήρισε παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Η πολιτική σκηνή της Γαλλίας ζητά από τον Γάλλο Πρόεδρο να μιλήσει για την προσωπική του ζωή και να αποσαφηνίσει τι ακριβώς συμβαίνει και αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, που τον θέλουν να διατηρεί παράνομο δεσμό. Λίγο αργότερα ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου παραδέχεται τη σχέση του με την Γκαγιέ.

Στιγμιότυπο από το γάμο του Ολάντ με την Γκαγιέ.

Ο Φρανσουά Ολάντ και η Ζιλί Γκαγιέ ζουν πλέον μόνιμα στην περιοχή Κορέζ, παρότι οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις τους αναγκάζουν να ταξιδεύουν συχνά και να βρίσκονται τακτικά στο Παρίσι. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αγόρασαν ένα πολυτελές σπίτι στους λόφους της πόλης Τουλ, πριν από τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για μια μοναδική κατοικία, την οποία το ζευγάρι αποκαλεί «ο παράδεισός μας». Το 2021, το ζευγάρι είχε δεχθεί η κάμερα του καναλιού France 3 Limousin να τους ακολουθήσει μερικές ώρες στους δρόμους της πόλης Τουλ, όπου αγαπούν να ζουν, με ηρεμία. Ο Ολάντ έχει διατελέσει και δήμαρχος στην Τουλ. «Την πρώτη φορά που ήρθα στην αγορά της Τουλ ήταν στην προεκλογική εκστρατεία το 1988. Πολλοί μου έλεγαν τότε ότι ερχόμουν μόνο προεκλογικά. Ε, λοιπόν, ορκίστηκα ότι ποτέ ξανά δεν θα μου το έλεγε κανείς» ακούγεται να λέει ο πρώην Πρόεδρος στην κάμερα.

Με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ στα νιάτα τους.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα στην Τουλ, πολύ καλά. Ο Φρανσουά βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε κατευθείαν να αγοράσει εφημερίδα. Ενώ οπουδήποτε αλλού κάτι τέτοιο είναι πολύπλοκο, έχει κόσμο παντού… Εδώ διέσχισε το δρόμο, μπήκε στο κατάστημα… Τότε είπα ότι η Τουλ είναι σαν το σπίτι του», δηλώνει η Γκαγιέ.

Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ παραμένει δραστήριος πολιτικά. Πρόσφατα επέκρινε, με σφοδρότητα, την προσάρτηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην ένωση της Αριστεράς, υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι φθαρμένο, κουρασμένο και κυρίως διχασμένο», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει «να ξαναχτίσουμε αυτή τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη που χρειαζόμαστε» και ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα από αυτούς που είναι ακόμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και από αυτούς που είναι έξω, διότι «ο μεγαλύτερος αριθμός σοσιαλιστών σήμερα είναι έξω», όπως είπε.

Απέκλεισε, ωστόσο, κάθε ιδέα να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρά τη συνεργασία του με τον ακροαριστερό Μελανσόν. «Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για 10 χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με το σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου», είπε ο Φρανσουά Ολάντ μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Φρανσουά Ζεράρ Ζορζ Νικολά Ολάντ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1954 στη Ρουέν, στη Σεν-Μαριτίμ, είναι ο μικρότερος γιος του γιατρού Ζορζ Γκιστάβ Ολάντ, ωτορινολαρυγγολόγου. Η μητέρα του, Νικόλ Φρεντερίκ Μαργκερίτ Τριμπέρ, ήταν  κοινωνική λειτουργός και φιλοαριστερή.

Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Μπουά-Γκιγιόμ, όπου ήταν μαθητής στην ιδιωτική Σχολή Ζαν-Μπατίστ ντε Λα Σαλ της Ρουέν. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 1968, ο πατέρας του, οπαδός μιας γαλλικής Αλγερίας, αντιμετωπίζεται με καχυποψία εξαιτίας των στενών του σχέσεων με τον Ζαν-Λουί Τιξιέ-Βινιανκούρ, πουλάει την κλινική του, τα διαμερίσματά του στο Κλο ντι Αμέλ, την οικία του στο Μπουά-Γκιγιόμ και μετακομίζει με την οικογένειά του στο Νεϊγί-σιρ-Σεν, όπου ασχολείται με τη μεσιτική. Μαθητής στο Λύκειο Παστέρ του Νεϊγί-σιρ-Σεν, ο Φρανσουά Ολάντ μπαίνει στη Νομική Σχολή του Παρισιού, όπου πήρε πτυχίο Νομικής, έπειτα στο HEC Paris και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού, όπου συμμετέχει στην UNEF-Renouveau, στενά συνδεδεμένη με το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το 1976 απαλλάσσεται από τη στρατιωτική θητεία εξαιτίας της μυωπίας στη διάρκεια των «τριών ημερών» του στο στρατόπεδο της Βενσέν, αλλά επιτυγχάνει την ακύρωση της αποφάσεως αυτής. Στη διάρκεια της θητείας του στη Σχολή Αξιωματικών του Κετκιντάν, τον Γενάρη του 1977, βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τους Ζαν-Πιερ Ζουιέ, Μισέλ Σαπέν, Ανρί ντε Καστρί και Ζαν-Μισέλ Λαμπέρ.

Εντάχθηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το 1979 και έπαιξε σημαντικό ρόλο ως οικονομικός σύμβουλος στην εκστρατεία του Μιτεράν. Διαδέχθηκε τον Λιονέλ Ζοσπέν ως ηγέτης των Σοσιαλιστών το 1997, μία θέση που κράτησε για μία δεκαετία.

Το 2007 χωρίζει από τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, και επιβεβαιώνεται ότι διατηρεί επί χρόνια δεσμό με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Το 2008 παραδίδει τα… κλειδιά του κόμματος στην Μαρτίν Ομπρί, κόρη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ. Από το 2012 έως το 2017 ήταν Πρόεδρος της Γαλλίας και στη συνέχεια παρέδωσε τα σκήπτρα στον Μακρόν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ Σαββατοκύριακο στις 18/6

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!