Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κατάρα για το… Guinness – Η μακάβρια λίστα με τα νεκρά μέλη της οικογένειας που δημιούργησε τη διάσημη ζυθοποιία

Πίσω από τη διάσημη ζυθοποιία με τα εκατομμύρια πωλήσεων της φημισμένης μπίρας υπάρχουν μακάβριες ιστορίες με ξαφνικούς θανάτους… Η κατάρα των Guinness είναι μία από τις πλέον φημισμένες ιστορίες στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων πιστεύουν πως πίσω από τον πλούτο της οικογένειας κρύβεται κάτι σκοτεινό. Τελευταίο μέλος της οικογένειας που πέθανε ήταν ο Χένρι Τσάνον, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 51 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με ανίατη ασθένεια.

Ο Χένρι Τσάνον πέθανε από ανίατη ασθένεια.

Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός του, όλοι μίλησαν για ακόμη ένα επεισόδιο της κατάρας που βαραίνει τη δυναστεία των Γκίνες. Γιατί ήταν η τελευταία αράδα που γράφτηκε στη μέχρι τώρα πλούσια όσο και καταραμένη πορεία της οικογένειας που χάνει τα μέλη της νέα. Ο Τσάνον άφησε μια περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων λιρών σε καταπίστευμα στην οικογένειά του, που μετά την πληρωμή των χρεών, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν προ καιρού, φτάνει τα 27,53 εκατομμύρια λίρες. Στη διαθήκη του μάλιστα ζήτησε να ταφεί μαζί με τους γονείς του και τον παππού του, σερ Χένρι Τσάνον, που ήταν αυτός που έφτιαξε την περιουσία της οικογένειας όταν παντρεύτηκε τη λαίδη Όνορ Γκίνες και κληρονόμησε το μερίδιό της από την οικογενειακή περιουσία.

Ο Χένρι Τσάνον ήταν γιος του Πολ Τσάνον, υπουργού στις κυβερνήσεις του Έντουαρντ Χιθ και της Μάργκαρετ Θάτσερ. Η ζωή του στιγματίστηκε από το θάνατο της αδελφής του Ολίβια, στα 22 της, από υπερβολική δόση ηρωίνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπούδαζε Ιστορία το 1986. Τη βρήκαν πνιγμένη στον εμετό της. Πολλά χρόνια πίσω όμως η οικογένεια της πασίγνωστης ιρλανδικής μπίρας που ίδρυσε ο Άρθουρ Γκίνες το 1759 είχε θρηνήσει το θάνατο του Άρθουρ Ονσλόου Έντουαρντ Γκίνες στα 33 του χρόνια. Το μοιραίο συνέβη κατά τη διάρκεια του Β’ Π.Π., ενώ παράλληλα ο Ουόλτερ Γκίνες, πρώτος λόρδος Μόιν, δολοφονήθηκε στο Κάιρο το 1944 από τη σιωνιστική τρομοκρατική ομάδα Stern Gang.

Η Ολίβια Τσάνον «έσβησε» από ναρκωτικά.

Η κληρονόμος της περιουσίας του Τάρα Μπράουν πέθανε το 1966 σε τροχαίο, όταν πέρασε με κόκκινο στο Κένσιγκτον, πέφτοντας πάνω σε ένα φορτηγάκι. Η λαίδη Χενριέτα Τζέιμς Γκίνες αυτοκτόνησε πηδώντας από μια γέφυρα στην Ούμπρια της Ιταλίας το 1978. Ο τετράχρονος Πίτερ Γκίνες πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα την ίδια χρονιά. Το 2004, ο Ρόμπερτ Χέσκιθ πέθανε στον ύπνο του μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών και το 2020 η κληρονόμος Όνορ Ούλοθ βρέθηκε νεκρή σε πισίνα με τραύματα στον ώμο και στο κεφάλι. Ήταν μόλις 19 ετών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME Σαββατοκύριακο στις 11/6

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!