Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ματιέ Γκαλέ: O υποτιθέμενος εραστής του Εμανουέλ Μακρόν «σπάει» την σιωπή του (βίντεο-εικόνες)

Για καιρό κυκλοφορούσε η φήμη στην Γαλλία ότι ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν είχε κρυφή ερωτική σχέση με τον τότε πρόεδρο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Radio France, Ματιέ Γκαλέ.

Η φημολογία ξεκίνησε στο Παρίσι στα τέλη του 2016 όταν ο Εμανουέλ Μακρόν άρχισε να διεκδικεί την υποψηφιότητα για τα Ηλύσια Πεδία.Τότε οι παπαράτσι σχημάτιζαν ουρές έξω από το διαμέρισμα του Γκαλέ και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας.

Σταδιακά η φήμη μεταφέρθηκε σε όλη την Γαλλία και ενισχύθηκε από ρωσικά διαδικτυακά ρομπότ. Η σύντροφος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν φέρεται να έγινε έξαλλη με τα υπονοούμενα για την ερωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν.

Σήμερα ο Ματιέ Γκαλέ έλυσε την σιωπή του και μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη στους Times. Σύμφωνα με τον Γκαλέ, οι Ρώσοι πράκτορες ακολούθησαν τη φήμη με την ελπίδα να αποσταθεροποιήσουν την εκστρατεία του Μακρόν για τις προεδρικές εκλογές το 2017, όπως ακριβώς είχαν παρέμβει στον αγώνα μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Σχεδόν το μόνο μέρος όπου δεν υπήρχε καμία αναφορά για τη φήμη ήταν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είναι ντροπαλά για την περιπέτεια στην ιδιωτική ζωή των μεγάλων και καλών. Ο Τύπος, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο αγνόησαν «την υπόθεση», μέχρι που ο Μακρόν βγήκε στη δημοσιότητα, απορρίπτοντάς το, αστειευόμενος, σε μια προεκλογική συγκέντρωση λίγο πριν από τις εκλογές του 2017.

Ο Γκαλέ εξήγησε ότι η απροθυμία των μέσων ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν τη φήμη κατά κάποιον τρόπο βοήθησε να μετατραπεί σε μια εθνική «φαντασία», που στροβιλίζεται στο διαδίκτυο, αλλά ποτέ δεν αποκαθηλώθηκε.

«Το όλο πράγμα ήταν μια συνολική εφεύρεση από την αρχή μέχρι το τέλος», ανέφερε ο Γκαλέ, ο οποίος δεν διατηρούσε ούτε φιλική σχέση με τον Μακρόν.  «Ξέρω ότι ενδιαφέρεστε για σεξουαλικά σκάνδαλα στη Βρετανία, αλλά στη Γαλλία παίρνουν μια πολύ απεχθή κατεύθυνση. Ο Μακρόν και εγώ γνωριζόμασταν, φυσικά, είχαμε κοινούς φίλους, αλλά είχαμε συναντηθεί μόνο τρεις ή τέσσερις φορές. Οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτή τη φήμη δεν τραβούσαν το νήμα μιας φιλίας για να πουν ότι ήταν κάτι περισσότερο από μια φιλία. Δημιούργησαν μια πλήρη μυθοπλασία», τόνισε ο Ματιέ Γκαλέ.

Μάλιστα είναι βέβαιος ότι η φήμη επινοήθηκε από τους σοσιαλιστές συναδέλφους τού τότε υπουργικού συμβουλίου του Μακρόν, οι οποίοι αποφάσισαν να τη διαδώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατηγορεί επίσης τον Μανουέλ Βαλς, τότε πρωθυπουργό της Γαλλίας ο οποίος αρνείται τον ισχυρισμό. «Νομίζω ότι οι σοσιαλιστές συνειδητοποίησαν ότι ο Μακρόν ήταν φιλόδοξος και σκέφτηκαν: ”Αυτός ο τύπος θα μας νικήσει (στην κούρσα για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας). Πρέπει να τον σταματήσουμε, δημιουργώντας τη φήμη ότι είναι γκέι”», εξήγησε ο Ματιέ Γκαλέ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!