Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι Βρετανοί γιορτάζουν την βασίλισσα τους-Η εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση (βίντεο-εικόνες)

Τα 70 χρόνια στο θρόνο συμπλήρωσε φέτος η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ και οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

Η 96χρονης μονάρχης εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκγιχαμ συνοδευόμενη από τον ξάδερφος της Δούκα του Κεντ. Φορούσε ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου προς μωβ, στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σ’ ένα μπαστούνι, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και έχει υποχρεωθεί να ακυρώσει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από τα ανάκτορα προκειμένου να δουν από κοντά την παρέλαση και να επευφημήσουν την βασίλισσα τους. Μετά τον χαιρετισμό η βασίλισσα αναφώνησε: «Απίστευτο!».

Στην συνέχεια έφυγε και επέστρεψε μισή ώρα μετά μαζί με όλα τα βασικά μέλη της βασιλικής οικογένειας προκειμένου να δει την αεροπορική επίδειξη προς τιμήν της από τα «Κόκκινα Βέλη» της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας (RAF).

Στο πλευρό της ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την σύζυγο του Καμίλα, ο εγγονός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Η βασίλισσα εμφανίστηκε ενθουσιασμένη με τα πλήθη αλλά και με την αεροπορική επίδειξη. Μάλιστα τα μαχητικά αεροσκάφη σχημάτισαν τον αριθμό 70 στον βρετανικό ουρανό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!