Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Μπάιντεν να επισκεφθεί το Κίεβο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί την Ουκρανία.

«Είναι ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών και γι’ αυτό πρέπει να έρθει να δει από κοντά», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο CNN στα αγγλικά. Είναι φυσικά απόφαση του Μπάιντεν και εξαρτάται από την κατάσταση ασφαλείας, είπε ο Ζελένσκι. Αλλά υποθέτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα το κάνει.

Ο Μπάιντεν είπε πρόσφατα ότι μετά τις πρόσφατες πολιτικές επισκέψεις υψηλού επιπέδου στο Κίεβο, σκέφτεται να στείλει υψηλόβαθμο εκπρόσωπό του στην Ουκρανία για συνομιλίες. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Οστιν ή τον υπουργό Εξωτερικών Αντινι Μπλίνκεν να επισκεφθούν την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάιντεν είναι απίθανο να ταξιδέψει ο ίδιος στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, ο Ζελένσκι είπε ότι δεν θα ήταν ποτέ αρκετή. «Η Ουκρανία χρειάζεται ακόμα περισσότερα από αυτά που έχει τώρα»,πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν πρόσφατα έως και 800 εκατομμύρια δολάρια σε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν  έχει ήδη δεσμευτεί ή παραδώσει όπλα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στη συνέντευξη, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε ξανά τη θέση ότι η Ουκρανία δεν θέλει να εγκαταλείψει τις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. Το Κίεβο δεν έχει καμία εγγύηση ότι από τη στιγμή που η Ρωσία έχει καταλάβει το Ντονμπάς, δεν θα προσπαθήσει να καταλάβει ξανά την πρωτεύουσα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!