Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πάνω από 400 πτώματα έχουν βρεθεί γύρω από το Κίεβο

Τα πτώματα 410 ανθρώπων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στις περιοχές γύρω από το Κίεβο, τις οποίες ανακατέλαβε πρόσφατα η Ουκρανία, μετά τη ρωσική αποχώρηση.

Η οπισθοχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την ουκρανική πρωτεύουσα, αλλά και άλλες πόλεις στα βόρεια της χώρας, αρχίζει και αποκαλύπτει πιο έντονα τις απώλειες που προκλήθηκαν σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Οι εικόνες με πτώματα στους δρόμους στην πόλη Μπούχα είναι ενδεικτικές.

Αν και η Μόσχα διαψεύδει ότι ευθύνεται για σφαγή και αναφέρει πως πρόκειται για προβοκάτσια, η διεθνής κοινότητα έσπευσε να εκφράσει την αποτροπιασμό και την κατακραυγή της για όσα έχουν καταγράψει οι φωτογραφικοί και τηλεοπτικοί φακοί.

Τον αριθμό των 410 νεκρών στις περιοχές γύρω από το Κίεβο ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα. Παράλληλα, οι εισαγγελείς της χώρας ερευνούν τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία, καθώς ήδη έχουν εξεταστεί 140 σοροί.

«410 πτώματα νεκρών αμάχων απομακρύνθηκαν από τα απελευθερωμένα εδάφη» γύρω από την πρωτεύουσα και οι ιατροδικαστές «εξέτασαν ήδη τα 140», είπε η εισαγγελέας, μιλώντας σε μια εκπομπή που αναμεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια της Ουκρανίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!