Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Πούτιν που γίνεται και… υποβρύχιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ασφάλεια πραγματοποιεί τις μετακινήσεις του στην Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν καθώς στην διάθεσή του τίθεται μία μαύρη λιμουζίνα ρωσικής κατασκευής.

Πρόκειται για την θωρακισμένη λιμουζίνα «Aurus» και αποτελεί το κινητό του φρούριο και, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας της Ρωσίας, σχεδιασμένο ειδικά για τον Πούτιν.

Η μαύρη λιμουζίνα βρίσκεται στις υπηρεσίες του από τις 7 Μαΐου του 2021 και ζυγίζει 7 τόνους. Η απόδοσή του οχήματος φθάνει τους 600 ίππους και ενώ είναι σταματημένο, μπορεί μέσα σε έξι δευτερόλεπτα να αναπτύξει ταχύτητα 100 χιλιομέτρων/ώρα. Εννοείται πως η ρωσική λιμουζίνα διαθέτει αλεξίσφαιρα παράθυρα αλλά και ειδικό σύστημα πυρόσβεσης.

Όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν μετακινείται με τη θωρακισμένη Cadillac, γνωστή ως «Beast» (Το τέρας), έτσι και ο Ρώσος ομόλογός του, χρησιμοποιεί τη δική του μονάδα κινητής προστασίας: τη μαύρη λιμουζίνα «Aurus», που θυμίζει κάλλιστα αυτοκίνητο του «πράκτορα 007», Τζέιμς Μποντ.

Η λιμουζίνα του Πούτιν αντέχει σε βόμβες και χημικά όπλα, ενώ ακόμη κι αν βυθιστεί στο νερό οι επιβάτες έχουν οξυγόνο για να επιβιώσουν. Το πολυτελές όχημα διαθέτει επίσης κάμερες νυχτερινής όρασης, ενώ το γυαλί στα παράθυρά του έχει πλάτος έξι εκατοστών.

Η λιμουζίνα Aurus αναγνωρίζει τα οδικά σήματα και περιορίζει την ταχύτητά της για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλο όχημα. Επιπλέον, μπορεί αυτόματα να μετακινήσει τα καθίσματα των επιβατών σε ασφαλέστερη θέση, να σφίξει τις ζώνες ασφαλείας και στη συνέχεια να κλείσει όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Το κόστος του οχήματος ανέρχεται σε 12,4 δισεκατομμύρια ρούβλια -ήτοι 150 εκατομμύρια λίρες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!