Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πυροβολισμοί σε δρόμους του Παρισιού! Γάζωσαν περιπολικό – Reuters: Δύο νεκροί αστυνομικοί

ΠΥΡ

Τέσσερις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στο Παρίσι σήμανε νέος συναγερμός από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καθώς και σε άλλο δρόμο κοντά στην περιοχή περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, σε μια “πιθανότατα τρομοκρατική ενέργεια”, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Μόλις λίγη ώρα αργότερα, τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κάτι που όμως διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών σε επίσημες δηλώσεις του.

Ο δράστης που σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ήταν “γνωστός εξτρεμιστής” στις αρχές, ενώ η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη, ο οποίος φέρεται να έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.

“Βγήκα από τα “Sephora” και περπατούσα στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα Audi 80. Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα Καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό…”, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

 

View image on Twitter

View image on Twitter

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!