Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τρεις σεισμοί άνω των 5 ρίχτερ στην Ιταλία

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν σήμερα το πρωί την Κεντρική Ιταλία, μέσα σε περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή στις 10:25 τοπική ώρα και μετρήθηκε στους 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, η δεύτερη στις 11:23 και είχε ένταση 5,7 Ρίχτερ και η τρίτη στις 11:26 με μέγεθος 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν σχολικά κτίρια στην περιοχή του Ριέτι, ενώ η Πολιτική Προστασία διενεργεί ελέγχους για πιθανές ζημιές. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτζιο Κούρτσο δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές κλήσεις, αλλά προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί επιχείρηση διάσωσης. «Είναι καλό να γίνουν όλοι οι έλεγχοι. Εργαζόμαστε, επικοινωνούμε με δημάρχους και εξετάζουμε την κατάσταση», είπε ο Κούρτσο.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι από τις τρεις σημερινές δονήσεις κατέρρευσε ό,τι είχε απομείνει από το καμπαναριό της κεντρικής εκκλησίας του Αματρίτσε. Σημειώθηκαν επίσης ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε, ενώ έχουν διακοπεί πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Ρώμη και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας. Πολλά σχολεία στην Αιώνια Πόλη, αλλά και στις πόλεις Ριέτι και ‘Ασκολι, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει τους ελέγχους και τις αυτοψίες στην ευρύτερη περιοχή στα σύνορα των περιφερειών Λάτσιο και Αμπρούτσο, αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων είναι ιδιαίτερα προβληματική, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Ηφαιστειολογίας της Ρώμης δήλωσαν στη δημόσια τηλεόραση Rai ότι πρόκειται για την ίδια σεισμική δραστηριότητα η οποία ξεκίνησε στις 24 του περασμένου Αυγούστου στην περιοχή του Αματρίτσε.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!