Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στην κατάψυξη μέχρι την Τετάρτη-Φονική κακοκαιρία

Χάος από τον χιονιά που σάρωσε την Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο, καθώς δύο συνάνθρωποί μας έχασαν την ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Ένας 77χρονος στην Ναύπακτο που είχε βγει στην εξοχή και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή που είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, έχασαν τη ζωή τους.

Ο χιονιάς, οι πολικές θερμοκρασίες και οι κακές καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν έως και την Τετάρτη, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οι θερμοκρασίες σε πολλές περιχές θα φτάσουν τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Από το απόγευμα προς το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και τα ημιορεινά της Κρήτης.

Ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και κλιμάκιο της ΔΕΗ επιστρατεύουν σήμερα οι αρχές για να βοηθήσουν στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Στη Σκόπελο το μηχάνημα θα συνδράμει στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου που αντιμετωπίζει πρόβλημα σε μήκος 36 χλμ, ενώ στην Αλόννησο το κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο από πτώσεις δένδρων εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η κατάσταση στα δύο νησιά είναι πολύ δύσκολη, ενώ, ιδιαίτερα η Αλόννησος είναι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές επικοινωνίες και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Γενικότερα στη Μαγνησία, ο παγετός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα καθιστώντας τους δρόμους προσβάσιμους μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα απο τις 10 π.μ.

Πού θα είναι κλειστά στα σχολεία

Ο χιονιάς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην Βόρεια, Κεντρική και Νότια Ελλάδα αλλά και στα νησιά.

Λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας: Σε όλη τη Στεραά Ελλάδα, σε όλο τον Εβρο, στην Καλαμπάκα, στην Εδεσσα, στην Κοζάνη αλλά και στο δήμο της Κηφισιάς στην Αττική.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες

  • Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως από το βράδυ, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -7 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

  • Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -12 έως -1 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  • Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!