Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτός είναι ο μακελάρης του κλαμπ Ρέινα (VIDEO)

Νέα φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές στην προσπάθεια ταυτοποίησης του μακελάρη του κλαμπ Ρέινα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη γκάφα με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας λάθος ανθρώπου, οι αρχές εντόπισαν από κάμερα ασφαλείας τον πραγματικό δράστη της επίθεσης και έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία του προσώπου του, καλώντας όποιον γνωρίζει κάτι να συμβάλει στον εντοπισμό του.

Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι νεαρής ηλικίας, πιθανότατα γύρω στα 25, ενώ το γεγονός ότι δεν μιλούσε καλά τουρκικά κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η καταγωγή του ενδέχεται να είναι είτε από το Κιργιστάν είτε από το Ουζμπεκιστάν.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη δολοφονική επίθεση που άφησε 39 νεκρούς και 64 τραυματίες, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Την ίδια ώρα. η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε οκτώ υπόπτους για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος, όπως εκτιμούσαν οι αρχές από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε την ευθύνη για το μακελείο.

Σε ανακοίνωσή του ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες»: «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει χαρακτηριστικά η τζιχαντιστική οργάνωση.

https://youtu.be/BgcrWs4bzxs

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!