Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτή είναι η επιστολή Τσακαλώτου προς Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης, προς τους επικεφαλής του Eurogroup και του ESM.

Στην επιστολή που δημοσιεύμει το vima.gr σχετικά με το επίδομα προς τους συνταξιούχους, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρει: Σας παρακαλώ σημειώστε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ το έχουμε κάνει σαφές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ότι πρόκειται για άπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να είναι μόνιμη.

Αναγνωρίζει ότι ανάλογα μέτρα «πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους Θεσμούς και να είναι ευθυγραμμισμένα με τις δεσμεύσεις του μνημονίου» κατόπιν επικύρωσης της Eurostat.

Επίσης, ο υπουργός των Οικονομικών δεσμεύεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον δημοσιονομικό κόφτη σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα επικυρωθούν από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί.

Συγκεκριμένα, αφού επαναβεβαιώνει την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να τηρήσει τον κόφτη προσθέτει: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να αναλάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στον τομέα των δαπανών για συντάξεις, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της έκβασης και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016», σε περίπτωση που δεν πιαστεί ο στόχος.

Για τη μη εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ξεκαθαρίζει ότι περιορίζεται μόνο για το 2017.

«Οι ελληνικές Αρχές αναγνωρίζουν πλήρως ότι τα ανακοινωθέντα των Eurogroup της 25ης Μαίου και της 5ης Δεκεμβρίου βασίζονται στη διαρκή τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου» τονίζει ο υπουργός και κλείνοντας αναφέρει: «Ελπίζω ότι αυτές οι διασαφηνίσεις θα καθησυχάσουν το Eurogroup για την πλήρη δέσμευσή μας να παραμείνουμε σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του Μνημονίου, τόσο όσον αφορά την ουσία, καθώς και τη διαδικασία της συνεργασίας με τους εταίρους μας»…

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!