Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ για το Κρητικό Πέλαγος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί άνω των 8 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Κρητικό και Βόρειοι άνεμοι, της ίδιας έντασης, στο Δυτικό Κρητικό.

Ενώ αυτή την ώρα οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνιση τους στα ορεινά σημεία της Αττικής.

Με επείγουσα ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ζήτησε από τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας για τα ελλιμενισμένα σκάφη τους. Παράλληλα τα πλωτά και χερσαία μέσα του Λιμενικού Σώματος έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Με καθυστέρηση έδεσαν το πρωί, τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε για μία κοπή δέντρου στην παραλιακή του Ηρακλείου. Χιονοπτώσεις έχουμε στα ορεινά της Κρήτης ενώ με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου το Γυμνάσιο -Λύκειο Βιάννου, το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο  της Ανω Βιάννου, το Δημοτικό Αμιρών και το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Εμπάρου θα είναι κλειστά λόγω χιονοπτώσεων. Επίσης κλειστός θα είναι και ο δημοτικός παιδικός σταθμός . Εν τω μεταξύ, σε μία κοπή δέντρου στο Ηράκλειο προχώρησε η Πυροσβεστική εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Το «έστρωσε» στην Κρήτη

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές ορεινές περιοχές της Κρήτης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά  προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στον δρόμο Χανίων – Ομαλού η κυκλοφορία διεκόπη στην θέση Φώκιες, ενώ μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Χανίων θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό, τουλάχιστον στη διάρκεια της ημέρας.

Στον κεντρικό δρόμο από Ταυρωνίτη προς Παλαιόχωρα και στην περιοχή της Καντάνου το πρωί ο δρόμος στρώθηκε από χιόνι μεταξύ Κακόπετρου και Άναβου και οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Λόγω της χιονόπτωσης τα σχολεία στην περιοχή της Βιάνου, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αγία Βαρβάρα και στη δημοτική ενότητα Ρούβα.

Στο μεταξύ από χθες χιονίζει και στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου, αλλά και τα Ανώγεια.

 

 

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:

 

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 436 – ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016/0400 UTC

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 21-12-16/21 UTC

ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1013 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1038

ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ,

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.50, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ,

ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 22/16 UTC

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8

 

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 37.40

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 22/10 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

 

ΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.10, ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ

24.00, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 34.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 22/13 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

 

ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.50,

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 24.00

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 22/16 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

 

ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24.00, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 22/16 UTC

ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8

 

ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 22/16 UTC

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

 

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με κατά περιόδους ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Πρόσκαιρη ασθενής χιονόπτωση ενδέχεται να εκδηλωθεί σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 4 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 7, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 2 έως 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!