Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απεργιακό μπλακ-άουτ-«Γολγοθάς» οι μετακινήσεις

njbkpy6cerj0dves2bvn

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί προκειμένου «να εναντιωθούν στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στις ανακοινώσεις τους.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Λόγω της απεργίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορεία: Από 09:00 έως 21:00

Τρόλεϊ: Από 08:30 έως 21:00

Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ: Από 10:00 έως 16:00

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε όλο το δίκτυό της.

Λόγω της απεργίας, ματαιώθηκαν και τα βραδινά δρομολόγια της Τετάρτης 07/12 (με ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα), ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα κυκλοφορήσουν, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο» θα λειτουργήσει κανονικά, όπως, επίσης, θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Δεμένα τα πλοία

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Νοσοκομεία

Όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 8.00 το πρωί.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Δάσκαλοι και Καθηγητές

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές. Με ανακοινώσεις τους η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν σε συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ σημειώνει: “Απεργούμε και διεκδικούμε: Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Μονίμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Δημόσιο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές. Συλλογικές συμβάσεις. Ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ”.

Επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!