Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για τη νίκη του Τραμπ

Με χαρά υποδέχθηκαν εξτρεμιστές ισλαμιστές τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, χαιρετίζοντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης το κέρδος που περιμένουν, σύμφωνα με τους ίδιους, από την εκλογή στο Λευκό Οίκο του επιχειρηματία που δεν κρύβει τις εχθρικές του διαθέσεις για τους μουσουλμάνους.

Πριν από τις εκλογές, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκρινε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του λαϊκιστή δισεκατομμυριούχου και της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.
Όμως όταν το αποτέλεσμα των εκλογών άρχισε να ξεκαθαρίζει, ορισμένοι υποστηρικτές της εξτρεμιστικής οργάνωσης άρχισαν να διατρανώνουν τον ενθουσιασμό τους στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram μπροστά στο ενδεχόμενο νίκης του μεγιστάνα.

«Πρέπει να χαίρεστε, εκείνος (ο Τραμπ) θα δείξει το άσχημο πρόσωπο της Αμερικής» σύμφωνα με έναν χρήστη.«Η νίκη του Τραμπ είναι κάτι καλό για το μουσουλμανικό έθνος» έγραψε με ενθουσιασμό ένας άλλος, προτού εξηγήσει:

«Είμαι αισιόδοξος (…) διότι πρόκειται για ένα ηλίθιο ταύρο, έναν υπερόπτη και αλαζονικό που είναι πιο χαζός κι από τον (Τζορτζ Ουόκερ) Μπους».«Η χυδαιότητα του Τραμπ θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Άραβες τυράννους και θα ενισχύσει το στρατόπεδο του τζιχάντ» υποστήριξε κάποιος από τους συμμετέχοντες σε ένα φόρουμ, όπου συχνάζουν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αντιδράσει επίσημα στην εκλογή του δισεκατομμυριούχου, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε κατά το παρελθόν αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί στο πλευρό του εβραϊκού κράτους και στον πόλεμο κατά του Ισλάμ» σύμφωνα με ένα άρθρο στην αγγλική γλώσσα που διανεμήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από ένα μέσο προπαγάνδας της οργάνωσης, το Αλ Χαγιάτ.

Ορισμένοι υποστηρικτές ωστόσο του Ισλαμικού Κράτους έκριναν σκανδαλώδη την ιδέα να γιορτάζεται η νίκη του ενός ή του άλλου υποψηφίου σε μια εκλογική αναμέτρηση «πολυθεϊστών».
«Οι δυο τους είναι τύραννοι και απλά θέλουμε να τους κόψουμε το κεφάλι» έγραψε ένας εξ αυτών.

Επιπλέον, κάποιοι άλλοι εξτρεμιστές πανηγύρισαν όταν έμαθαν για τις διαδηλώσεις μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.Για τον ιδεολόγο της Αλ Κάιντα, Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι, που ζει στην Ιορδανία, «ο Τραμπ στην εξουσία θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της διαίρεσης των ΗΠΑ και την εποχή του κατακερματισμού τους» έγραψε στο Twitter.

Ωστόσο, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτοί οι εξτρεμιστές αντιπροσωπεύουν μια μικρή μειονότητα. Πολλοί είναι οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές του κόσμου που υποδέχθηκαν με τρόμο τα αποτελέσματα των εκλογών.

«Λυπάμαι για όλους τους Αμερικανούς και τους μουσουλμάνους (…). Λυπάμαι που θα πρέπει να ανεχτείτε έναν τέτοιο βλάκα. Προσευχηθείτε» σημείωσε ένας χρήστης στο Twitter.