Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τράμπ!

«Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών», δήλωσε ο Τραμπ στην πρώτη ομιλία του ως νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα οι Αμερικανοί να ενωθούν ως ένας λαός και να αναχαιτίσουν τους διχαστικούς ανέμους, μιλώντας ενώπιον των ψηφοφόρων του. Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ δήλωσε ότι η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον τον πήρε τηλέφωνο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και εκείνος από την πλευρά του τη συνεχάρη για τη σκληρή μάχη που έδωσε. Η Χίλαρι εργάστηκε για πάρα πολύ και για μεγάλο διάστημα, υπογράμμισε.

Είναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Λέω σε όλους ότι είναι ώρα να κινηθούμε σαν ένας ενωμένος λαός, σημείωσε.

Υπόσχομαι σε κάθε πολίτη της χώρας ότι θα είμαι πρόεδρος για όλους –και αυτούς που επέλεξαν να μην με υποστηρίξουν. Ελάτε να εργαστούμε μαζί για το καλό αυτής της χώρας, τόνισε ο κ. Τραμπ.

Χαρακτήρισε επείγοντα στόχο την ανοικοδόμηση του αμερικανικού έθνους και την αναβίωση του αμερικανικού ονείρου.

Οι ξεχασμένοι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι. Θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία, θα ξαναχτίσουμε τις υποδομές μας. Θα βάλουμε εκατομμύρια ανθρώπους σε θέσεις εργασίας, υπογράμμισε.

Ο κ. Τραμπ τόνισε ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, «έχουμε πολύ καλό πρόγραμμα για να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία παντού στον κόσμο», όπως είπε.

Επίσης, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμβιώσουν ειρηνικά «με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά μαζί μας».

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τη μάχη στη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας και περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνοντας 276 εκλέκτορες.

Ο Τραμπ κερδίζει συνολικά τις πολιτείες:  Αλαμπάμα (9), Άρκανσο (6), Νότια Καρολίνα (9), Βόρεια Καρολίνα (15), Βόρεια Ντακότα (3), Νότια Ντακότα (3), Φλόριντα (29), Τζόρτζια (16), Άινταχο (4), Ιντιάνα (11), Άιοβα (6), Κάνσας (6), Κεντάκι (8), Λουιζιάνα (8), Μισισίπι (6), Μιζούρι (10), Μοντάνα (3), Νεμπράσκα (5), Οχάιο (18), Οκλαχόμα (7), Τενεσί (11), Τέξας (38), Γιούτα (6), Δυτική Βιρτζίνια (5), Ουαϊόμινγκ (3).

Η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει στις εξής πολιτείες: Καλιφόρνια (55), Κολοράντο (9), Κονέτικατ (7), Ντέλαγουερ (3), Χαβάη (4), Ιλινόι (20), Μέριλαντ (10), Μασαχουσέτη (11), Νιού Τζέρσεϊ (14), Νέο Μεξικό (5), Νέα Υόρκη (29), Όρεγκον (7), Ρόουντ Άιλαντ (4), Βερμόντ (3), Βιρτζίνια (13), Περιφέρεια της Κολούμπια (3), Πολιτεία της Ουάσινγκτον (12), Νεβάδα (6).

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!