Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο τρίτος αγώνας «Βίκος Street Relays 2016»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών, πολιτών και εκατοντάδων παιδιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο αγώνας δρόμου «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016», ο οποίος έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του θα δοθεί  στο  «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα  «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016»,   που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Έχουμε σήμερα άλλο ένα δρομικό,  τον  τρίτο αγώνα δρόμου “ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS”. Πρόκειται για μια ωραία διοργάνωση, κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί τρέχουν μαζί σημαντικοί αθλητές και πολίτες. Είναι η  σκυταλοδρομία, με ομάδες που τρέχουν για μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και για παιδιά.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι ότι πάντα βοηθάμε κάποια κοινωνική δομή του Δήμου Πειραιά. Φέτος ενισχύουμε το Παιδικό Σπίτι του Πειραιά, μια σημαντική δομή. Είναι καλή μέρα, μας έκανε το χατίρι ο καιρός, βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Πειραιά, με πολλούς αθλητές, γνωστούς, παγκόσμιους, Ολυμπιονίκες, με τους χορηγούς που μας στηρίζουν. Ο Πειραιάς θα μπορούσε να είναι αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. Εμείς το πιστεύουμε ότι είναι σημαντική πόλη για τον αθλητισμό. Είναι μια ωραία ημέρα για τον Πειραιά. Εύχομαι να  έχουμε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Κάθε χρόνο να κάνουμε πολλά δρομικά και άλλα αθλήματα και να μπορούμε να βοηθάμε κοινωνικές δομές του Πειραιά, που έχουν ανάγκη.»

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:
«Ο Πειραιάς είναι η αθλητική πρωτεύουσα της χώρας.  Θέλουμε να διοργανώνουμε τέτοια event, που έχουν κι έναν φιλανθρωπικό σκοπό πάντα. Βλέπουμε σήμερα ότι έχει πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι η τρίτη  συνεχόμενη φορά που γίνεται το «Βίκος Street Relays» στον Πειραιά.  Θέλουμε να κάνουμε αθλητικά event. Δυστυχώς, λόγω κάποιων έργων στον Πειραιά, δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θα επιθυμούσαμε γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους δημότες.
Σήμερα η διοργάνωση είναι άρτια, είναι άψογη, έχει πολύ κόσμο, είναι πολύ σοβαρός ο σκοπός. Τους ευχαριστούμε όλους και θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις αθλητικές άμεσα.
Το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Πειραιάς  είναι αθλητισμός και πάνω απ όλα η συμμετοχή, το σημαντικότερο πράγμα. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά. Στέλνουμε το μήνυμα του αθλητισμού ότι είναι ζωή, είναι υγεία και ότι ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη κατεξοχήν».

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε:
«Είναι πάρα πολύ επιτυχημένη η διοργάνωση, έχει πάρα πολύ κόσμο. Όλος ο κόσμος ήρθε, αγκάλιασε τη διοργάνωση και τη συγκεκριμένη στιγμή, τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι και ανοιχτά τα μαγαζιά στον Πειραιά, ίσως κατεβούν και μπουν μέσα για να κάνουν μια μικρή βόλτα, για να δουν τι καλά γίνονται στον Πειραιά.
Η σκυτάλη ουσιαστικά είναι υγεία όχι μόνο με το αθλητικό της πνεύμα αλλά και με το πνεύμα ότι βοηθάει ο ένας τον άλλον.  Τα έσοδα από αυτή τη διοργάνωση θα πάνε στο  Παιδικό Σπίτι Πειραιά.
Επειδή έχουν γίνει ουσιαστικά θεσμός αυτή τη στιγμή τα  STREET RELAYS, είναι τρίτη χρονιά στον Πειραιά. Πιστεύω και τέταρτη και πέμπτη θα συνεχιστεί να είναι και ίσως δούμε κάτι πιο μοναδικό στον Πειραιά. Ένα πιο  μοναδικό άθλημα, ίσως κάποιοι αγώνες άλματος εις ύψος με πάρα πολύ μεγάλους αθλητές, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο ή σε κάποιο άλλο μέρος του Πειραιά. Γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε πιστέψτε με, τίποτα από το Μονακό.»

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού  κ. Σπύρος Μπιτσάκης, δήλωσε:
«Καλημέρα κι από εμάς. Ολυμπιακός και Δήμος Πειραιά είναι ένα, μία ακόμη φορά και για πάντα, όπου είναι ο Δήμος Πειραιά θα είναι και ο Ολυμπιακός. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας, την οποία θεωρώ επιτυχημένη πριν καν ξεκινήσει για το λόγο ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων πάει στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά, πάει σε μια ομάδα παιδιών. Έτσι και η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει μια άλλη ομάδα, την ομάδα των παιδιών στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Να είστε καλά, καλή επιτυχία σε όλους. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ο Διευθυντής των αγώνων κ. Λευτέρης Πλακίδας, σημείωσε:
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή του κόσμου. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, φοβερός καιρός, σ  ένα από τα πιο ωραία σημεία στον Πειραιά. Είναι η τρίτη χρονιά, πήρε τη σκυτάλη ο κόσμος, τρέχει για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Είναι πολύ σημαντική κι αυτή η κίνηση γιατί έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό η συμμετοχή όλου του κόσμου.  Ένας αγώνας για όλους μια και συμμετέχουν και άτομα με αμαξίδιο, ο Μάκης Καλαράς μέσα σε αυτούς. Είναι πάρα πολύ ωραίο το να βλέπεις τον κόσμο να συμμετέχει, να προσπαθεί. Ο συμβολισμός της σκυτάλης : ομαδικό πνεύμα, συνεργασία αλληλεγγύη,  εκφράζει όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες που θέλουμε να περάσουμε σε όλον τον κόσμο.»

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Παιδικού Σπιτιού» κ. Κώστας Αγγελής, τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και τον κ. Γέμελο οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία και την καλή διάθεση να βοηθήσουν με τη συμμετοχή αυτή τα παιδιά  στο «Παιδικό Σπίτι».
Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι το «Παιδικό Σπίτι» είναι ίδρυμα που στεγάζεται στην Τσακάλωφ 21, στον Πειραιά. Έχει σήμερα οκτώ παιδιά τα οποία προέρχονται από οικογένειες μη υπάρχουσες, γονείς που δεν υπάρχουν. Τα παιδιά ζουν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπως φυσιολογικά ζει ένα παιδί σε μια οικογένεια συγκροτημένη. Πηγαίνουν σχολείο, έχουν τα φροντιστήριά τους, συμμετείχαν κι εδώ σήμερα στον αγώνα τα τέσσερα από τα οκτώ παιδιά.
Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες  μου για όλη τη συμμετοχή και τη βοήθεια που προσέφερε ο Δήμαρχος και όλος ο λαός του Πειραιά και από όπου αλλού ήρθαν και συνεισέφεραν με τον οβολό τους. Ευχαριστούμε θερμότατα όλους».

Την απονομή των επάθλων στους νικητές  έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!