Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

ΔΝΤ: Δεν έχουν αλλάξει οι όροι για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

Μήνυμα ότι οι θέσεις του ΔΝΤ, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν έχουν αλλάξει έστειλε η γενική Διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Η κ. Λαγκάρντ μία πριν από τη Σύνοδο του Ταμείο κατά την οποία θα συζητηθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δήλωσε: «Δεν έχουν αλλάξει οι όροι μας. Χρειάζονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμο χρέος», τόνισε. Έχουμε δείξει ευελιξία για το θέμα της βιωσιμότητας, αλλά έχουμε επίσης ξεκαθαρίσει ότι το χρέος αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο».

Πρόσθεσε πως το Ταμείο έχει μόλις ολοκληρώσει την αξιολόγηση του «άρθρου 4» και γι’ αυτό έχει καθαρή εικόνα για την κατάσταση. Όπως είπε τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν, αλλά πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά. Επσήμανε δε «θα στείλουμε σε περίπου δυο εβδομάδες αποστολή για να βοηθήσουμε την αξιολόγηση στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM».

Πάντως είναι δεδομένο ότι θα ασκηθούν πιέσεις στο ΔΝΤ προκειμένου να χαλαρώσει τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα του χρέους, κάτι που διαφάνηκε και από τις δηλώσεις Ρένγκλινγκ ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε από το Ταμείο να «έρθει» προς την πλευρά των Ευρωπαίων.

Όσον αφορά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επανέλαβε ότι η ανάπτυξη παραμένει πολύ χαμηλή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

πηγή: ependisinews.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!