Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πύρινη κόλαση στη Θάσο – Κάηκαν σπίτια, απειλούνται χωριά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερη ημέρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου και καίει σε τέσσερα μέτωπα.

Τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια “πύρινη κόλαση”.

Το χωριό Θεολόγος απειλείται άμεσα, ενώ το Σάββατο είχε, λόγω καπνού, εκκενώθηκε ο οικισμός «Καζαβίτι» που υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι πυργκαγές σε Πρύνο και Αλυκή θεωρούνται οι σοβαρότερες

Την πολύ δύσκολη κατάσταση βιώνουν, εκτός από τους κατοίκους του νησιού και οι χιλιάδες τουρίστες που έχουν γεμίσει ασφυκτικά την Θάσο.

Στα πύρινα μέτωπα έχουν ριχθεί συνολικά 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα ΟΤΑ, 3 βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη ζωνών, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Το Σάββατο εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου ενώ δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.
Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη .

Στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Καλύτερη η εικόνα στο Άγιο Όρος

Στο Άγιο Όρος που επίσης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από νωρίς το πρωί του Σαββάτου εξαιτίας κεραυνών, στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, το  μέτωπο είναισε ύφεση εντούτοις κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες,18 οχήματα,44 άτομα πεζοπόρο,5 μηχανήματα.

 

Φώτο: kavalanews.gr

Πηγή: Parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!