Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ωραιόκαστρο: Κατάληψη σχολείου από γονείς που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων

Σε κατάληψη του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου θα προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα γονείς, αντιδρώντας στην παρουσία προσφυγόπουλων μαζί με τα παιδιά τους στον ίδιο χώρο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης, του Ηλία Ζιακούλη, μέλους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου: “Πηγαίνοντας στο σχολείο τα παιδιά μας προσκομίζουν χαρτί από γιατρό που δηλώνουν ότι είναι υγιή και το ίδιο θέλω να συμβεί για όποιο παιδί χρησιμοποιήσει τις αίθουσες”.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι αυτό που ζητούν ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά, είναι χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο που να δηλώνει ότι τα προσφυγόπουλα έχουν τον ανάλογο εμβολιασμό και ιδιαίτερα, όπως τονίζει, όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα ελονοσίας και φυματίωσης.

Ο κ. Ζιακούλης αναφέρει πως «το σχολείο είναι ολοήμερο κάτι που σημαίνει πως μετά τις 16:00 υπάρχουν δράσεις στα σχολεία, δεν υπάρχουν κενές αίθουσες. Πρόκειται για θέματα υγείας και δεν θα πάω στο θέμα της κουλτούρας”.
Και συμπλήρωσε: “Θεωρώ πως πρέπει να ενσωματωθούν αργά και σταθερά στην κοινωνία μας με υποδομές που θα γίνουν εντός των χώρων φιλοξενίας”.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!