Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στέφανου Ευαγγέλου: Προσφέρει φαγητό σε 1000 οικογένειες στα Γιάννενα (ΦΩΤΟ)

Αφουγκράζεται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής προσωπικής και οικογενειακής ζωής των πολιτών. Γι αυτό  και  o Στέφανος Ευαγγέλου αποφάσισε να δράσει! Να βοηθήσει τους απόρους και να κάνει κάτι το οποίο τον γεμίζει αφάνταστα. Να προσφέρει το φαγητό που του περισσεύει, καθώς είναι ιδιο0κτήτης εστιατορίου και να χαρίσει χαμόγελα σε παραπάνω από 1000 οικογένειες.

της ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FREDDO

Η «Πρεσβεία» όπως ονομάζεται το εστιατόριό του, λειτουργεί μόλις πέντε μήνες. Από την αρχή, βλέποντας πως αρκετά φαγητά περίσσευαν και δεν γινόταν να σερβιριστούν  την επόμενη μέρα, αποφάσισε να  τα προσφέρει στον κόσμο που κυριολεκτικά δεν είχε να φάει «Είναι  η ανάγκη που έχω, να θέλω να βοηθάω και  αφού έβλεπα  πως  υπάρχουν φαγητά  που περισσεύουν  σκέφτηκα να ενημερώσω τον κόσμο ώστε να γίνεται ένα σισσύτιο.  Κάνω μια φορά το μήνα στο κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και κάθε μέρα εδώ στην Πρεσβεία» εξηγεί στη Freddo. Ο νεαρός επιχειρηματίας  έχει μεγάλες ευαισθησίες, σκέφτεται τον συνάνθρωπό του και η προσφορά πιστεύει ότι είναι κάτι που πρέπει όλοι να κάνουν: «Βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Γιατί να το πετάμε το φαγητό;  Αντίθετα το δίνουμε σε τα  1022 οικογένειες,  ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Ξέρετε υπάρχουν κοντά  στα 5000 άτομα άπορές οικογένειες. Να προσθέσω πως πρώτη φορά κάποιος έκανε δωρεά μαγειρευτό φαγητό γιατί συνήθως πρόσφεραν κονσέρβες και τρόφιμα συσκευασμένα»

14182585_10209958184248991_884374478_n

Η αντίδρασή του κόσμου του δίνει τόση χαρά που δεν θέλει ποτέ να σταματήσει να προσφέρει βοήθεια. Εμείς βρεθήκαμε  στο πρόσφατο συσσίτιο που έγινε στα Γιάννενα, στο εστιατόριό του και είδαμε πως ο κόσμος είχε δάκρυα στα μάτια όταν του μιλούσε «Με πιάνει κάθε φορά ανατριχίλα να τους βλέπω να μας λένε ευχαριστώ και  να κλαίνε. Ήρθε μια οικογένεια και μια κυρία με του που της έδωσα τη σακούλα με το φαγητό δεν άντεξε και ξέπιασε σε λυγμούς. Εκεί  ανατρίχιασα. Από τότε απαγόρευσα σε κάθε φίλο μου να λέει αυτό το «πείναμε ρε συ». Γιατί αυτή που βλέπω εγώ είναι η αληθινή πείνα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά να φάνε. Χθες μια  κυρία ήρθε με το παιδί  της απλά για να μου πει ευχαριστώ. Ένιωσα γεμάτος» παραδέχεται στη Freddo.

Στο τελευταίο συσσίτιο μαζί του ήταν και ο γνωστός μίμος Διονύσης Ζάχος που με αφορμή την εμφάνισή του σε  μαγαζί των Ιωαννίνων, προσφέρθηκε να βοηθήσει στο συσσίτιο και να μοιράσει φαγητό. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο Διονύσης έχει σταθεί ξανά στο πλευρό όσων βρίσκονται σε ανάγκη, δίνοντας παραστάσεις στις οποίες το κοινό προσέφερε τρόφιμα και ρούχα, αντί να πληρώνει εισιτήριο.

14151964_10207649248089532_731980534_o

Ο Ευάγγελου Στέφανος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1985. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα πηγαινοερχόταν στην πόλη του όπου και εργαζόταν ως μπάρμπαν για αρχή και  ως υπεύθυνος αργότερα   σε μαγαζιά εστίασης και καφέ μπαρ τα τελευταία 11 χρόνια. Απο τον περασμένο Μάρτιο διατηρεί με τους συνεργάτες μου την «Πρεσβεία» ένα εστιατόριο που παρέχει ελληνική μεσογειακή κουζίνα σε μια απο τις ομορφότερες περιοχής τον Ιωαννίνων δίπλα στη λίμνη.

zaxosss

14152122_10209957985684027_1475475869_o

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!