Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Βούλιαξε» η δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία – Μεγάλες ζημιές, πτώσεις δέντρων και δρόμοι… ποτάμια (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από την Δευτέρα το βράδυ στην δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ στη Ζάκυνθο και το Κατάκολο χτύπησε ανεμοστρόβιλος.

Στην Ηγουμενίτσα, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Αρκετές ζημιές έχουν καταγραφεί σήμερα, και σε όλη την Ηλεία, από την επέλαση της κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει το νομό, από τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τους την εντονότατη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους έχουν προκαλέσει πάμπολλα προβλήματα τόσο στις πόλεις της Ηλείας όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Ηλεία, είναι ισχυροί, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιοχές να ξεριζωθούν δέντρα, καθώς και να δημιουργηθούν υλικές ζημιές, σε μάντρες και σκεπές κατοικιών. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουρηθεί επίσης στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι. Να σημειωθεί επίσης ότι στον Πύργο συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας έχουν δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης (σ.σ. λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 mm/hr).

(Video: Ισχυρές βροχοπτώσεις στον Πύργο)

(Video: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην πόλη της Αμαλιάδας)

Στο Κατάκολο πέρασε ανεμοστρόβιλος που ξερίζωσε δέντρα και προκάλεσε ζημιές ενώ στον Πύργο, δύο ώρες δυνατής βροχής ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία μάλιστα κλήθηκε για την απάντληση υδάτων σε κατάστημα και υπόγειο γκαράζ στον Πύργο.

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο  είχαν την ευκαιρία να δουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο Λαγανά της Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλλασα , με τους κατοίκους και τους τουρίστες να παρακολουθούν το σπάνιο, για τα ελληνικά δεδομένα, φαινόμενο.

Σύμφωνα με το epiruspost, από τα ξημερώματα βρέχει σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων και την Άρτα χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα μέχρι στιγμής.

Οι δρόμοι στα Σύβοτα έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι πρώτες πρωινές εικόνες δείχνουν τα αυτοκίνητα να έχουν καλυφθεί μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά.

Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή και την ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Κεφαλονιά,

με τις περιοχές του Πόρου και της Σκάλας να αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!