Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δείτε μέχρι πότε ισχύει το νέο πρόγραμμα διακανονισμών χωρίς προκαταβολή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, μετά την μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες της, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της 1ης δόσης πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

Το ευνοϊκό πρόγραμμα ρυθμίσεων τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου αρχικά για τέσσερις μήνες καθώς η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 31 Ιουλίου αλλά σήμερα παρατάθηκε για άλλους δύο. Το πρόγραμμα προβλέπει μηδενική προκαταβολή και καταβολή της πρώτης από τις 36 δόσεις με την έγκριση του διακανονισμού

Τι ισχύει:

• Από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου όλοι οι οφειλέτες (νοικοκυριά, επιχειρήσεις, δημοτικές εταιρείες, εποχικές εταιρείες κ.λπ.) μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Το ίδιο μπορούν να πράξουν και όσοι ήδη βρίσκονται σε διακανονισμό. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση των διακανονισμών.

• Οσοι οικιακοί και επαγγελματικοί πελάτες της ΔΕΗ δεν υπαχθούν στη νέα διαδικασία κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα και επιλέξουν να το κάνουν μετά την 1η Αυγούστου θα είναι λιγότερο ευνοημένοι. Αλλά θα βγουν κερδισμένοι συγκριτικά με το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμού.
Για την ακρίβεια θα καλούνται όσοι δεν έχουν επιδείξει αντισυμβατική συμπεριφορά (π.χ. μπαίνουν για πρώτη φορά σε ρύθμιση) να δίνουν προκαταβολή ίση με το 5% του ύψους της οφειλής, να κανονίζουν τρόπο πληρωμής από 18 έως 36 μηνιαίες δόσεις, αλλά το ανώτατο ύψος του ποσού που θα καταβάλλουν κάθε 30 μέρες θα ισούται με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού. Για εκείνους με αντισυμβατική συμπεριφορά το ύψος της προκαταβολής θα είναι 15%.

• Για τους επαγγελματικούς πελάτες με εποχική δραστηριότητα που θα επιλέξουν να υπαχθούν στο πρόγραμμα διακανονισμού από την 1η Αυγούστου ανάλογα με το εάν είναι στη χαμηλή ή τη μέση τάση και τον βαθμό συνέπειάς τους θα δίνουν προκαταβολή από 10% έως 40% και μέγιστες δόσεις 8 ή 18.

• Σε περίπτωση κατά την οποία λόγω αδυναμίας κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων • πλην μίας• των οφειλομένων δόσεων.

• Για όσους έχουν εντοπιστεί να κλέβουν ρεύμα εφαρμόζονται οι ισχύουσες ρυθμίσεις. Δηλαδή θα δίνουν προκαταβολή 50% έναντι της συνολικής οφειλής και με αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού μέχρι τέσσερις μηνιαίες δόσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!