Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Διπλωματικό θρίλερ με δύο Τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές τις τελευταίες ώρες, καθώς δύο τουρκικά φουσκωτά σκάφη πλέουν ανοιχτά της Σύμης, αλλά σε τουρκικά ύδατα. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και η πυραυλάκατος “Βότσης” η οποία βρισκόταν στην περιοχή. Μάλιστα όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ από αέρος έκανε έλεγχο στρατιωτικό ελικόπτερο.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι επιβαίνουν στα δύο φουσκωτά, χωρίς να έχουν σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Τα δύο σκάφη δεν βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία στην ελληνική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Milliyet, αναζητούνται περίπου 40 καταδρομείς και γίνονται έρευνες στην Μαρμαρίδα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και σαρώνουν τη δασική έκταση κοντά στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Σύμη.

Με βάση το τουρκικό δημοσίευμα το οποίο αναμετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στόχος τους είναι να προλάβουν τις εξελίξεις, καθώς φοβούνται ότι μπορεί οι καταδρομείς- με την προϋπόθεση ότι παραμένουν στην περιοχή-  να ξεφύγουν προς τη Σύμη, που απέχει περίπου 20 λεπτά από την Τουρκία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!