Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τουρκία: Ανατροπή μετά τη μαζική αντίδραση των πολιτών εναντίον των πραξικοπηματιών

Η απόλυτη ανατροπή υπήρξε μέσα σε έξι περίπου ώρες και το στρατιωτικό πραξικόπημα που ξεκίνησε στην Τουρκία απέτυχε και η εξουσία επέστρεψε στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Η Τουρκία βρέθηκε για αρκετές ώρες στα πρόθυρα της εμφύλιας σύρραξης καθώς ουδείς μπορούσε με ασφάλεια να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η μάχη για την εξουσία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα, αφού προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι στην Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σημαντικό ρόλο για την ανατροπή έπαιξε και η μαζική αντίδραση των Τούρκων πολιτών που βγήκαν στους δρόμους για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση και τον Τούρκο πρόεδρο Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στους δρόμους  της Τουρκίας βγήκαν εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος του Τούρκου προέδρου, οι οποίοι διαδήλωναν κατά του πραξικοπήματος φωνάζοντας «Είμαστε στρατιώτες του Ταγίπ Ερντογάν».

Όι διαδηλώσεις φαίνεται πως απέτρεψαν την προσπάθεια των αξιωματικών να καταλάβουν την εξουσία.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το δάγγελμα προς τον τουρκικό λαό  που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μέσω Skype.

Ο Ερντογάν επιχείρησε να εμφανιστεί ψύχραιμος και είπε στους Τούρκους ότι η κυβέρνησή του “θα το ξεπεράσει”

Μεγάλη στήριξη βρήκε ο Τούρκος Πρόεδρος και από τις ΗΠΑ καθώς ο Μπάρακ Ομάμπα κάλεσε όλες τις πλευρές στην Τουρκία να υποστηρίξουν την «δημοκρατικά εκλεγμένη»

Επισης, κάλεσε – έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον υπουργό του των Εξωτερικών Τζον Κέρι – να «επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί η βία και ένα λουτρό αίματος» στην Τουρκία.

Έτσι, ο Ερντογάν ανακτά και πάλι τον έλεγχο στην Τουρκία μετά την αποτυχία του αιματηρού πραξικοπήματο

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο υποδέχτηκαν χιλιάδες υποστηρικτές του.

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!