Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Ψυχρός” πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Το NATO ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναπτύξει τέσσερα πολυεθνικά τάγματα στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, τα οποία θα τελούν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας και της Βρετανίας αντίστοιχα.
Η ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών εντάσσεται σε μια προσπάθεια κατευνασμού των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες εκδηλώνουν ανησυχία για τις προθέσεις της Μόσχας. Η ανακοίνωση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, το βράδυ της πρώτης ημέρας του Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στη Βαρσοβία.
«Αυτά τα τάγματα θα είναι ισχυρά και θα είναι πολυεθνικά. Καθιστούν σαφές ότι μια επίθεση εναντίον ενός συμμάχου θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της συμμαχίας στο σύνολό της», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρσοβία.

«Καθώς ενισχύουμε τα αποτρεπτικά μας μέσα και την άμυνά μας, συνεχίζουμε να επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία. Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απομονωθεί (…). Θα ενημερώσουμε τη Ρωσία για τις αποφάσεις που λάβαμε στη σύνοδο», διευκρίνισε ο ίδιος.

Λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι περίπου 1.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί θα ενταχθούν στο ένα από αυτά τα τάγματα. Οι Αμερικανοί θα υπηρετούν «στο πλευρό» των πολωνών συναδέλφων τους, ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

Από την πλευρά της, η Βρετανία δεσμεύθηκε να αναπτύξει 650 άνδρες, 500 στην Εσθονία και 150 στην Πολωνία, ενώ η Γερμανία και ο Καναδάς δεσμεύθηκαν να αναλάβουν τη διοίκηση ενός τάγματος η καθεμιά χώρα, στη Λιθουανία και στη Λετονία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!