Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του

Καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης έξι χρόνων ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ

Η ποινή – που μπορεί να θεωρηθεί και χάδι δόθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, αφού η μεγαλύτερη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί ήταν 15 χρόνια – με κατά τα άλλα σκληρό τρόπο λέγοντάς του: “Κύριε Πιστόριους σηκωθείτε. Σας καταδικάζω σε έξι χρόνια φυλακή”. Μάλιστα την ίδια στιγμή οι γονείς της δολοφονημένης Στέενκαμπ που βρίσκονταν στο δικαστήριο, δεν αντέδρασαν καθόλου, ενώ ανέκφραστος άκουσε την ετυμηγορία και ο ίδιος ο Πιστόριους, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε βγει από τη φυλακή και ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εκεί τον περίμεναν υποστηρικτές και θαυμαστές του, που με πλακάτ στα χέρια ζητούσαν να αφεθεί ο χρυσός Παραολυμπιονίκης ελεύθερος γιατί “υπέφερε αρκετά” και “δεν έκανε τίποτα επίτηδες”!

Το χρονικό της δολοφονίας

Ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου 2013 η Ρίβα Στέενκαμπ άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο σπίτι του συντρόφου της και χρυσού Παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους. Από την πρώτη στιγμή ο Πιστόριους παραδέχτηκε πως εκείνος είχε σκοτώσει τη Ρίβα. Μόνο που υποστήριξε πως το έκανε… κατά λάθος. Την πέρασε για διαρρήκτη είπε. Αλλά ήταν πολλοί εκείνοι που δεν τον πίστεψαν.

Το μοιραίο βράδυ, το ζευγάρι ήταν μαζί στο σπίτι του Πιστόριους, σε ένα από τα πιο ακριβά προάστια της Πρετόρια, της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής. Είχε περάσει ώρα από τη στιγμή που ξάπλωσαν όταν, σύμφωνα με τον Πιστόριους, άκουσε έναν θόρυβο από το μπάνιο. Πίστεψε, είπε, πως ήταν διαρρήκτης. Πήρε το όπλο του και χωρίς να φορέσει τα προσθετικά του πόδια, πήγε στο μπάνιο απ’ όπου είχε ακούσει τον θόρυβο και πυροβόλησε.

Πίσω από την πόρτα βρισκόταν η Στέενκαμπ. Η νεαρή γυναίκα, ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Νοτίου Αφρικής, είχε πέσει στο πάτωμα νεκρή από τα πυρά του συντρόφου της. Έφερε όμως και χτυπήματα από ρόπαλο. Ο Πιστόριους συνελήφθη αμέσως. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η πλέον πολύκροτη δίκη στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!